Tai Woffinden och Emil Sayfutdinov har hittat rätt på banan och levererat femettor tillsammans i början av de två senaste matcherna. I kväll ställs de mot Indianernas Fredrik Lindgren och Kenneth Bjerre i första heatet och det återstår att se om de kan återupprepa bedriften. Foto: Janne Wrangberth

”De har rätta kemin”

Tai Woffinden och Emil Sayfutdinov har fått förtroende som Elit Vetlandas förstapar. Hittills har de tackat för det genom att inleda matcherna med en femetta. – De har fungerat väldigt bra i öppningarna, säger Bo Wirebrand.

SPEEDWAY Under inledningen av årets elitserie hade Elit Vetlanda lite problem att få de starterna på matcherna som de ville ha. I de två senaste matcherna har de förlitat sig på världsstjärnorna Tai Woffinden och Emil Sayfutdinov – och resultatet går knappast att klaga på.

Duon har inlett båda matcherna med femettor och har ännu inte förlorat något gemensamt heat.

Duon har ännu inte förlorat

Emil Sayfutdinov och Tai Woffinden har ännu inte förlorat något heat den här säsongen.

Motstå..

Duon har ännu inte förlorat

Emil Sayfutdinov och Tai Woffinden har ännu inte förlorat något heat den här säsongen.

Motståndare: Resultat:

Oliver Berntzon och Pawel Przedpelski 3–3

Grzegorz Zengota och Mikkel Michaelsen 4–2

Peter Karlsson och Pawel Przedpelski 3–3

Kenni Larsen och Oliver Berntzon 5–1

Mads Korneliussen och Timo Lahti 3–3

Andreas Jonsson och Jonas Davidsson 5–1

När Indianerna kommer på besök till Vetlanda i kväll skulle förstås en ny femetta från Woffinden och Sayfutdinov vara en perfekt start i ett försök att hämta in försprånget på sex poäng som Indianerna har i kampen om bonuspoängen.

– Önska kan man ju alltid göra men vi får se om det fortsätter lika lyckat, säger Wirebrand

Varför funkar de så bra tillsammans?

– Nyckeln är att de är inne i ett bra ”flow” med sina starter. Det är två rutinerade förare som viker sig för varandra och ser till att även den andra hänger med. De har rätt kemi.

Wirebrand menar att matchen mot Indianerna är av yttersta vikt.

– Det är omöjligt att vinna jämt och någon gång tar det stopp, men jag hoppas att det inte blir mot Indianerna. Vinner vi och får med oss bonuspoängen har vi sju poäng ner till dem, vinner de skiljer det bara två poäng, så det är en väldigt viktig match.

Regler för kommentarer