HV71 förlorade med hela 3–7 mot Växjö på hemmais. Foto: Johan Lindblom

HV71:s tunga ras mot Växjö

Sju insläppta mål och ett virrigt försvarsspel. HV71 förlorade med hela 3–7 mot Växjö på hemmais.

Det var gästerna som började klart bäst och tog välförtjänt ledningen efter drygt fyra minuter.

HV-backen Mattias Karlsson agerade tafatt i egen zon och gav nyförvärvet Jeff Tambellini fritt fram att sätta 1–0 för Växjö.

Från i stort sett ingenstans kom replikeringen från hemmalaget. Teemu Laine satte fart och med ett rappt handledsskott tryckte han upp pucken i Växjö-målvakten Cristopher Nihlstorps högra kryss.

Efter drygt 14 minuter bytte Växjö målvakt då Stefan Steen ersatte Nihlstorp som gick ut i omklädningsrummet.

Några fler mål blev det inte i den första akten utan Växjö fick, precis som i början av matchen, utdelning i inledningen av den andra. Efter en snabb kontring kunde Alexander Johansson pricka in sitt femte mål för säsongen och göra 2-1 för bortalaget.

Och efter knappt halva den andra perioden utökade Växjö sin ledning när Patrik Lundh hittade en lucka mellan benen på Gustaf Wesslau i HV-målet.

Gästerna nöjde sig inte med det och Jani Lajunen snodde åt sig pucken när Teemu Laine tappade balansen och gjorde 4-1 när återigen Wesslau lämnades ensam.

Jere Karalahti gav hemmalaget nytt hopp när han dundrade in pucken till 2-4 i powerplay efter 13.38 och bara sekunderna senare slog den reslige finländaren till igen - med ett nytt slagskott fram till 3-4.

HV hade också möjligheter till en kvitteringspuck men i stället utökade Växjö sin ledning - med fyra sekunder kvar av den andra perioden.

Och gästerna fortsatte att ånga på från start i den tredje perioden, gjorde två mål under de inledande 34 sekunderna och avgjorde definitivt matchen.

Jeff Tambellini gjorde sedan 7-3 och hann därefter med att missa en straff på inbytte HV-keepern Viktor Kokman.

Förlusten innebar HV:s tredje raka utan poäng.

Regler för kommentarer