Noll tolerans mot alkohol är det som gäller för oss som har hamnat i alkoholens klor. Att lära sig dricka måttligt är dömt att misslyckas. Det menar insändarskribenten. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT

Jag har aldrig träffat en alkoholist som lärt sig dricka måttligt

Många av oss inom Länkrörelsen som tagit sig ur missbruket av alkohol känner oss besvikna och bestörta över dessa etablerade människor, ofta kändisar, idoler med mera med sjukdomen alkoholism eller storkonsumenter av alkohol, som går ut i media och påstår att det går att lär sig att dricka mindre alkohol.

Undertecknad som varit nykter i många år arbetar ideellt sedan lång tid tillbaka med att stödja och hjälpa människor med alkoholproblem. Jag har aldrig hittills träffat någon som lyckas med detta, utan det har i stället slutat med kaos, kris och ångest, inte bara för hen utan för anhöriga, familjer och barn som drabbas lika hårt eller värre.

Vad har de som påstår sig kunna lära sig att dricka mindre, ofta ”intellektuella” människor, för nytta med dessa påståenden? Jobbar de åt alkoholindustrin, är det egot att synas eller pengar som är drivkraften? Jag blir i alla fall heligt förbannad på deras snack. En känga åt dem. De hjälper i alla fall inte våra olycksbröder och -systrar.

Om det nu råkar vara en procent eller mindre av alla alkoholister som klarar av att dricka mindre, varför så ett frö till resterande 99 procent? Jag tror att jag får medhåll av läkare, socionomer med flera. Ja, alla som arbetar med missbruksfrågor. Noll tolerans mot alkohol är det som gäller för oss som har hamnat i alkoholens klor.

CHRISTER PETTERSSON

Kamratföreningen Länken, Tranås

Regler för kommentarer