Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Blåljus

TV: Kraftig brand i villa – kvinna väcktes av sin katt

En brand rasar i ett bostadshus i Stockaryd i Sävsjö kommun. Huset kommer att brinna ner till grunden.

Annons

En kraftig brand har under morgonen rasat i ett bostadshus i Stockaryd i Sävsjö kommun. Larmet om branden kom in till SOS klockan 04.24 på onsdagsmorgonen och huset var helt övertänt när räddningstjänsten kom fram till platsen. En kvinna fördes till sjukhus i samband med branden. Hennes skadeläge är oklart.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet.

Det var tidigt på onsdagsmorgonen som SOS Alarm fick in uppgifter om en brand i en villa i östra Stockaryd, söder om Hultsjö. En 1,5-plansvilla i trä hade fattat eld, och när räddningstjänsten anlände till platsen vid klockan 04.40 var huset redan övertänt.

– Inledningsvis var det misstanke om att det var folk inne i huset, men det är bekräftat att det inte är. Kvinnan som bor i huset är omhändertagen, säger Tommy Fors, inre befäl på räddningstjänsten i Jönköping.

Räddningstjänsten lät huset brinna ner till grunden och polisen inledde en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet. En kvinna som bor i huset, fördes under morgonen till sjukhus med ambulans. Enligt polisen var kvinnan vaken och talbar.

Annons

Annons

– Hon verkar vara vid god vigör, säger Peter Ström, vakthavande befäl på polisen i Jönköpings län.

Kvinnan väcktes av sin katt och kunde ta sig ut ur huset på egen hand, berättar en granne som var först på plats och som talade med kvinnan innan hon fördes bort med ambulansen.

Flera styrkor på plats

Det brinnande huset går inte att rädda. En kvinna har förts till sjukhus i samband med branden, men hon ska inte ha varit allvarligt skadad.

Styrkor från räddningstjänsten i Stockaryd, Sävsjö och Vetlanda var på plats och bekämpade branden. Totalt arbetade cirka 15 personer med branden. Även polis och ambulans kallades till platsen. Runt åtta på morgonen vad branden under kontroll och endast mindre glödbränder fanns kvar att släcka. Inga omkringliggande byggnader har tagit skada.

Vid tio-tiden på förmiddagen kunde räddningstjänsten halvera sina styrkor på platsen, och efter lunch lämnades endast en styrka på en bil och två brandmän kvar på platsen. Insatsen beräknades pågå till sex-tiden på kvällen, då en ny bedömning skulle göras.

Det är ännu oklart hur branden startade. När omständigheterna på brandplatsen möjliggör det kommer polisen att spärra av platsen i väntan på att man ska kunna utföra en kriminalteknisk undersökning.

Annons

Annons

15 personer från räddningstjänsten var på plats under morgonen och jobbade med branden

Vid åttatiden på morgonen var branden under kontroll och endast glödbekämpning kvarstod. Räddningstjänsten tror att de blir kvar större delen av dagen för eftersläckningsarbete.

Vet du mer? Tipsa oss!

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy