Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Blåljus

Biljakt slutade i Anderstorp

OBS: Genrebild

Annons

En biljakt som började i Tranemo under natten till torsdagen fick sitt avslut i Anderstorp, där tre män greps misstänkta för brott. En av männen misstänks dessutom för en rad trafikbrott.

– Det gick rätt fort faktiskt, på vissa sträckor, säger Johan Ljung, vakthavande befäl på Polisen Region Väst.

En del Anderstorpsbor kan ha vaknat av oväsen och blåljus under natten till tisdagen då flera polispatruller befann sig på orten.

– Det har nog aldrig varit så mycket poliser i Anderstorp, säger vakthavande befäl Johan Ljung på Polisen Region Väst.

Upprinnelsen till ansamlingen av blåljus i Anderstorp var ett larm från en byggarbetsplats i Tranemo vid klockan 00.40 på natten mellan onsdagen och torsdagen. Tre personer hade setts via övervakningskamera på den inhägnade byggarbetsplatsen. En vaktfirma fick larm om intrånget och kontaktade polis.

– När vi kommer till platsen är det en bil som drar därifrån med full fart, säger Johan Ljung på polisen.

Biljakt i hög hastighet

Två polispatruller började följa efter bilen, som rörde sig i riktning mot Gislaved, och efter en stund anslöt en tredje polisbil.

Annons

– Det gick rätt fort faktiskt, på vissa sträckor där det inte var någon trafik. Men det var aldrig någon fara för någon annan, säger Johan Ljung.

Annons

Det är i nuläget lite oklart var i Tranemo färden startade, och vilken väg biljakten gick. Men när bilen med de misstänkta och poliserna kom in i Jönköpings län färdades de på väg 27 innan färden tog stopp i Anderstorp.

Det är i nuläget lite oklart var i Tranemo färden startade, och vilken väg biljakten gick.

Vid 01.15 larmade polisen från Region Väst sina kollegor i Region Öst, där Jönköpings län ingår, för att meddela att ett förföljande som börjat i deras region skulle fortsätta på andra sidan regiongränsen längs väg 27. Ytterligare en patrull, denna från Region Öst, och en hundpatrull kopplades in på biljakten.

– Det här förföljandet gick först in i Gislaved och sen vidare mot och in i Anderstorp, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl på Polisen Region Öst.

Flydde till fots

Väl inne i Anderstorp tog biljakten slut.

– I Anderstorp dumpade de här tre personerna som befann sig i bilen den och flydde till fots, säger Torbjörn Lindqvist.

Två personer kunde gripas nästan direkt, medan poliserna fick jaga den tredje till fots.

– Den tredje tog vi en tio minuter, en kvart efteråt.

Gick gripandet lugnt till?

– Ja, de slogs inte eller så, så när de väl slutade springa gick det lugnt till, säger Johan Ljung.

Annons

Annons

De tre gripna männen är i 30-40-årsåldern och misstänks nu för stöld, alternativt olaga intrång. De misstänks även för ringa narkotikabrott och narkotikainnehav och föraren misstänks för drograttfylleri.

– Vi vet inte än om något var tillgripet, men de var ju inne på en inhägnad byggarbetsplats, klargör Johan Ljung.

Polisen hade hundpatrull på plats under dagen för att söka efter saker som tjuvarna eventuellt slängt ifrån sig, det är dock oklart om något hittades.

Mannen som körde bilen misstänks även för en rad trafikbrott, bland annat grov vårdslöshet i trafik, efter biljakten, som alltså i vissa fall ska ha skett i höga hastigheter.

Bilen togs i beslag.

Vet du mer? Tipsa oss!

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy