Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Blåljus

Man rånad och slagen på Resecentrum – polisen söker vittnen

En man har anmält till polisen att han blev rånad på Resecentrum i Jönköping under torsdagsmorgonen. Polisen söker nu efter vittnen till händelsen.

Rånet ska ha skett mellan klockan 07.30 och 08.10 på en plattform på Resecentrum i Jönköping, enligt polisen. Det är dock troligt Offret uppger att en man kom fram till honom och krävde honom på pengar. När offret nekade mannen pengar slet mannen tag i offrets jacka så hårt att den gick sönder, och slog honom i huvudet. I samband med misshandeln tog mannen offrets plånbok och sprang från platsen.

Annons

Den drabbade mannen var förvirrad, och beskrev senare för polisen att han klev på tåget mot Nässjö efter händelsen. På plats i Nässjö mötte en polispatrull upp mannen och tog upp hans anmälan och började utreda brottet.

Annons

– Han var lite förvirrad, jackan var trasig och han hade ont i huvudet, säger Thomas Agnevik, presstalesperson på polisen i Jönköping.

Gärningsmannen beskrivs som en man i 50-årsåldern med grått skägg och kort jacka. Han ska vara omkring 190 centimeter lång och kraftig, och lämnade brottsplatsen springande efter rånet. Plånboken som rånaren fick med sig ska ha innehållit ett par hundra kronor i kontanter och bankkort, bland annat.

Polisen söker nu vittnen som kan ha sett någonting på den aktuella platsen mellan klockan 07.30 och 08.10. ”All information kan vara av stort värde för utredningen”, skriver polisen på sin hemsida, som ber eventuella vittnen tipsa polisen antingen via tipsformuläret på polisens hemsida, eller via telefonnummer 114 14.

– Det vore jättebra om man kunde få någon klarhet i vad som har hänt, säger Thomas Agnevik.

Vet du mer? Tipsa oss!

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy