Annons

Annons

Annons

Nässjö

Beata spelar den argentinska tangon

Text: 

Beata Söderberg fann den argentinska tangon på en klubb i New York. Idag komponerar hon egen tango. Hör henne i Nässjö 11 april.

Nässjö

Beata Söderberg bjuder på argentinsk tango.

Annons

Annons

Med sig har hon de båda argentinska tangogiganterna Cristian Zárate och Roberto Tormo, samt Sveriges egen stjärn-bandoneonist Mikael Augustsson.

Beata Söderberg studerade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och vid Manhattan School of Music i New York. Det var där i N.Y som hon kom i kontakt med tangomusik och började både spela och dansa tango.

Beata är en också kammarmusiker, som skriver känslosamma tolkningar med en varm klang.

Hon har turnerat och spelat på festivaler runt om i Sverige och andra delar av Europa, USA och Argentina. Beata Söderberg ger ofta konserter med sin Argentinska orkester JusTango.

Sommaren 2004 reste hon till Buenos Aires för att spela in sin första skiva, Beatitudes. Cellon är hennes soloinstrument.

Förutom tangokonserter ger Beata Söderberg konserter för barock och samtida musik såväl som jazz och Broadway-låtar. Beata har fått priser och stipendier från Musikaliska Akademien, Sverige-Amerika Stiftelsen, Stim och Konstnärsnämnden.

Arrangör är Nässjö teaterförening. Konserten hålls i Kulturhuset Pigalles teatersalong.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan