Annons

Annons

Annons

Mellangården/Östersand

Lisa näst bäst i Sverige

Text

Det utbildas riktigt bra undersköterskor på Njudungsgymnasiet i Vetlanda. Vid fyra tillfällen som elever tagit sig till yrkes-SM genom åren har det blivit tre medaljer. Nu i veckan tog Lisa Ljungberg en silvermedalj.

Det blev en andraplats för Lisa Ljungberg i Yrkes-SM i Uppsala.

Annons

Det blev alltså en silvermedalj för Lisa Ljungberg i Yrkes-SM inom Vård- och omsorg. En tävling som gick i Uppsala under tre dagar, den 25 till 27:e april.

– Det känns givetvis mycket roligt att man kan hävda sig i konkurrensen med de duktiga tjejer man tävlade mot, säger Lisa Ljungberg som Vetlanda-Posten skrev om när hon kvalade in till tävlingen.

Annons

Glada och stolta

Vård- och omsorgsprogrammet på Njudungsgymnasiet har rönt flera framgångar i denna tävling genom åren. Fyra gånger har elever från Njudungsgymnasiet tagit sig till SM och detta har nu resulterat i två guld och ett silver.

– Vi är så glada och stolta att vi än en gång har haft en elev som velat delta i denna tävling och som dessutom gjorde de så bra att det till slut ledde fram till en silvermedalj i tävlingen, säger Monica Johansson Prakt, yrkeslärare på vård- och omsorgsprogrammet i Vetlanda.

Konkurrensen om guldmedaljen var tuff. Vinnaren Jonna Mjörnell, Upplands Väsby, hade till skillnad från övriga tävlande redan arbetat ett år som undersköterska efter sin undersköterskeutbildning, vilket är okey enligt reglerna.

Agerade patienter

Tävlingsdagarna var långa för Lisa Ljungberg och de övriga deltagarna. Under tre dagar fick de tävla i en rad olika moment. Personal som jobbar inom vården fick agera patienter, och sedan fick tävlingsdeltagarna spela mot dem i en rad fiktiva fall. Det handlade exempelvis om vård av en strokepatient samt ett hemtjänstfall där man skulle hjälpa ett äldre par som hade en rad olika sjukdomar.

Annons

– Innan tävlingsmomenten hade man tio minuter på sig att läsa in sig om fallet. Det var tidspressat och också lite nervöst. Men uppenbarligen gick det ju ändå rätt så bra, konstaterar Lisa.

Lisa Ljungberg säger att hon inför tävlingen hade hoppas på medalj och nu knep hon alltså silvermedaljen.

– Detta ger så klart lite självförtroende inför man ska ut i arbetslivet, att man får ett kvitto på att man kan det man håller på med, säger Lisa som framhåller att hon är ödmjuk inför sin yrkeskarriär.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan