Annons

Annons

Annons

Kistegård

Inspirerande innovationsdag ska hjälpa vården

En innovationsdag som ska inspirera människor att gå från ord till handling sparkar igång Visam-projektet på riktigt i Jönköpings län. Sävsjö kommun blir först i länet med att gå från ord till handling i projektet som ska förbättra vården och omsorgen med nya idéer och hjälpmedel.

Sara Jeppsson, Kerstin Carlsson och Therese Rostedt är med och driver Visam-projektet i Sävsjö.

"Våga vara modig" är temat på innovationsdagen den 16 maj som ska inspirera människor att tro på sig själva och göra någonting med sina idéer.

Många idéer som skulle kunna förbättra omsorgen fastnar på idéstadiet när personerna som har dem inte vågar göra någonting med dem. Därför har Visam arena bildats. Det är en spelplan där idéerna kan bli verklighet.

Annons

Annons

— Nästan alla har ju någon förbättringsidé och det här är en plats där man kan presentera den och få hjälp med exempelvis vem man ska kontakta samt hur den ska finansieras och marknadsföras, säger Therese Rostedt, utvecklingsledare på socialförvaltningen.

Inför innovationsdagen, som blir den första aktiviteten i länet för Visam, har hon och övriga inblandade i projektet från Sävsjö kommun varit ute på kommunens särskilda boenden. Där har de pratat med personal, boende och anhöriga och redan fått en del idéer. Med innovationsdagen hoppas man att nå även påhittiga företagare och privatpersoner som bär på idéer som exempelvis kan utvecklas till företagsidéer och produkter.

— Har man en idé redan nu går det bra att presentera den redan på innovationsdagen. Alla idéer behandlas med sekretess och det är kunniga personer från Almi, kommunen, science park och så vidare som man får bolla med, säger Therese Rostedt.

Aron Andersson kommer att inspirera på innovationsdagen.

Själva innovationsdagen är öppen för alla men idén är att inspirera till förbättringar inom vården och omsorgen. Oavsett om det gäller nya tjänster, redskap eller rutiner är idén att göra ett steg framåt.

Annons

— Det här gäller inte bara äldreomsorg utan exempelvis funktionsnedsättningar eller beroendevård också. Vi hoppas att många kommer och lyssnar, säger Kerstin Carlsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska i kommunen.

Talar gör paralympiern och inspiratören Aron Andersson som har många inspirerande historier från sitt liv, liksom företagare, kommunchefen och socialchefen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan