Annons

Annons

Annons

Sävsjö Centrum

Utställning sammanfattar förskolebarnens skräpinsamling

Dekorerade soptunnor och skräpsamlande är vad Sävsjös förskolor har ägnat sig åt. Nu visar man upp alla de dekorerade soptunnorna på biblioteket i Sävsjö.

Dekorerad soptunna på järnvägsstationen i Sävsjö.

Det blev mycket av både stort och smått i skräpväg som kommunens förskolor samlade ihop under vecka 17 då det var skräpsamlarvecka i Sävsjö. Arrangemanget var en del av stiftelsen Håll Sverige Rents skräpplockardagar och Kristina Jönsson som ledde projektet är nöjd med hur det gått.

Annons

Annons

— Vi samlade in väldigt mycket skräp. Även flera stora saker som sängar och cyklar kunde vi ta rätt på.

Några av de soptunnor som de olika förskolorna har dekorerat.

I samband med att man tog rätt på skräp som hamnat fel dekorerade även barnen ett antal soptunnor. Resultatet av detta kan man nu ta del av på biblioteket i Sävsjö som har foton på samtliga soptunnor som piffades upp.

— Det har varit lärorikt och roligt och nästa år kommer vi göra om det, även om det här gör att barnen tänker mer på nedskräpningen hela tiden nu, säger Kristina Jönsson.

Deltagande förskolor får också priser utlottade för sitt deltagande och första pris blir att få ett besök av sopbilen och vinnande klassen får då lära sig mer om hur den fungerar och hur personalen jobbar.

Soptunnorna har fått alla möjliga färger och dekorationsdetaljer.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan