Annons

Annons

Annons

Cykling

Nu trampar årets cykeltrim igång

25 kontroller spridda mellan Hylletofta och Vallsjö finns nu ute för de cykelintresserade i kommunens nordligare delar. IFK Sävsjös cykeltrim har kommit igång för året och ger ett skäl för alla att ta ut cykeln för en tur i kommunen.

Johnny Torstensson har placerat ut årets kontroller till Cykeltrim.

Det är ett solklart sommartecken när IFK Sävsjös cykeltrim kommer igång för året. Johnny Torstensson är som vanligt den som satt ut kontrollerna som ska ta deltagarna ut på utflykt i kommunen.

Annons

— Tanken är att man kan ta kontrollerna lite då och då över tid. Man har till 30 september på sig att skicka in formulären, säger han.

Annons

De 25 kontrollerna har varsin kodbokstav som man fyller i sitt formulär när man besöker dem. Kontrollerna är, som vanligt, blå-vita plaströr och finns utplacerade i området runt Sävsjö.

— Några av kontrollerna är lite finare än andra, vid en rastplats eller liknande. De som har skickat in minst 15 kodbokstäver är med i utlottningen av presentkort.

De senaste åren har deltagarantalet legat strax över 100 per år, säger Johnny Torstensson. Förra året sålde man 125 kartor med formulär.

— Det enda jag vill avråda från är att man cyklar på väg 127 och 128 där det är mycket trafik med bland annat lastbilar. Det går att ta sig till alla kontroller utan att använda dem.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan