Annons

Annons

Annons

Annons

Bosebygd

Därför överklagar Mullsjömördaren sitt livstidsstraff

Mullsjöbon som dömts till livstids fängelse för dubbelmordet av ett äldre par i Mantorp överklagar nu sin dom till hovrätten.

– Vi menar att det finns rimligt tvivel om hans skuld, säger Mullsjöbons advokat Henrik Lindblom.

LÄS MER: Morden som skakade Jönköping

Den 24-årige Mullsjöbon och hans advokat Henrik Lindblom yrkar i första hand på att han ska frias från dubbelmordet och att skadeståndsanspråken mot honom ska ogillas.

Annons

– Han nekar till att ha utfört morden och vi menar att det finns rimligt tvivel på hans skuld, säger Henrik Lindblom.

Har erkänt tejpning

Mullsjöbon har erkänt bedrägeri och medgett att han varit med och tejpat det äldre paret i Mantorp, men inte på ett sätt som gjorde att de inte kunde andas.

– Åklagaren menar att det i gärningspåståendet ryms ett olaga frihetsberövande och om det gör det kommer han att dömas till fängelse, säger Henrik Lindblom.

I andra hand yrkar Henrik Lindblom och Mullsjöbon på att han ska få ett tidsbestämt straff till 18 års fängelse, vilket är det längsta tidsbestämda straffet.

Annons

Fingerspår säkrades

Henrik Lindblom lyfter fram tre delar i överklagandet där han menar att det finns tvivel om Mullsjöbons skuld. Han påpekar att det har säkrats fingerspår på eller i nära anslutning till brottsplatsen, som polisen inte har kunnat knyta till en viss person. Spåren har enligt Henrik Lindblom säkrats på föremål som kan ha ett direkt samband med morden, men han menar att polisen inte har jämfört dem för att se om de kommer från en person eller flera.

”Kan inte uteslutas”

Henrik Lindblom framhåller också att beräkningarna av dödstidspunkterna för det mördade paret talar för att Mullsjöbon hade lämnat deras hus innan de avled. Det kan i alla fall inte uteslutas, nämner Henrik Lindblom. Han anser också att tillvägagångssättet vid morden tyder på att det var mer än en gärningsman inblandad.

”Bör prövas i fler instanser”

Henrik Lindblom har svårt att sia om möjligheten till en annan dom i hovrätten, men säger att den här typen av mål med så allvarliga brottsmisstankar bör prövas i åtminstone en instans till.

Annons

Mullsjöbon dömdes tidigare i maj för de brutala morden på en man och en kvinna som skedde i Mantorp utanför Linköping i juni förra året. Tingsrätten ansåg att mannen visat "särskild hänsynslöshet och råhet" och att morden har "karaktär av ren avrättning", skriver TT.

Svårt knivskurna

Det mördade paret hade tejpats hårt och var svårt knivskurna. Innan de dödades hade de tvingats av sina bankkort och koder.

24-åringen har hela tiden nekat till morden. Under rättegången medgav han att han var i huset, men sade att han haft sällskap av två andra män och att han gav sig av innan offren skadades. Han har däremot erkänt bedrägeribrott, då han tog ut pengar från parets bankkonto efter det att han lämnat huset.

Till toppen av sidan