Annons

Annons

Annons

Österbymo

Tjuvar slog till mot dödsbo

Text

En bostad i Ydre kommun, ägd av ett dödsbo, har utsatts för inbrott. Men vad som stulits lär bli mycket svårt att utreda.

En trasig ruta skvallrade om att dödsboet utsatts för inbrott. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Den aktuella bostaden i Ydre kommun står tom sedan personen som bodde där avled för en tid sedan.

I onsdags eftermiddag, vid 16-tiden, upptäckts att en fönsterruta till bostaden var krossad och polisen larmades om att ett inbrott eventuellt kunde ha skett.

Annons

Annons

Polis kom till platsen vid 19.30-tiden i onsdags kväll och kunde konstatera att bostaden haft påhälsning av obehörig eller obehöriga. En utredning rörande grov stöld har därför inletts.

Inbrott i bostäder klassas av rutin som grova oavsett värde på det stulna. Att det här rör sig om ett dödsbo gör ingen skillnad i det avseendet.

Gods är borta

Vid brottsplatsundersökningen kunde konstateras att hemmet var i oordning som om bostaden blivit genomsökt. Utifrån detta drar polisen slutsatsen att det med största sannolikhet försvunnit gods från dödsboet.

Vad som försvunnit och hur mycket lär dock bli svårt, om inte omöjligt, att fastställa. Utredningen kring detta försvåras av att den bortgångna saknade nära anhöriga. Ingen kan därför med bestämdhet säga vad som funnits i bostaden.

Utifrån omständigheterna gör polisen ändå antagandet att inga större värden försvunnit.

Tillfaller Arvsfonden

Dödsboet förvaltas för närvarande av kommunen. Eftersom anhöriga saknas och inget testamente finns lär kvarlåtenskapen med största sannolikhet tillfalla Allmänna arvsfonden när boutredningen är klar.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan