Annons

Annons

Annons

Mellangården/Östersand

Så gick kajakinsamlingen till sommarlägret: ”Det har till och med kommit swishpengar från Estland”

Från början var målet att samla in 10 000 kronor – men när insamlingen var i hamn slutade summan på 58 400 kronor. "Det var långt över förväntan så det var himla roligt faktiskt", säger Andreas Lönander.

Marcus Sandahl och Andreas Lönander paddlade i fem dagar runt Öland för att samla in pengar till ett TCS-läger.

"Det var lite svårt att hitta rastplatser på Öland som är väldigt stenigt", säger Andreas Lönander.

Vacker natur på Öland – men skönast tyckte duon att det var att komma i mål. 58 400 kronor blev det i insamlingen till lägret.

Det var inte bara friluftsliv som lockade vännerna och kollegorna Marcus Sandahl och Andreas Lönander ner i kajakerna för en fem dagar lång paddling runt Öland – huvudsyftet var nämligen att göra en insamlingsresa.

Annons

Annons

Andreas Lönanders nioåriga son Gustav lider av en ovanlig sjukdom. Den heter Tuberös skleros, förkortas TSC, och innebär tumörliknande förändringar i organ som hjärna, hjärta och lungor. Varje sommar anordnas TSC-läger där de som har diagnosen får en personlig assistent och eventuella syskon får en fritidsledare – något som förstås kostar en del pengar. Och en hel del pengar blev det också i insamlingen till lägerverksamheten – närmare 60 000 till och med.

Fick ni några hejarop på Öland?

– Det var lite svårt att hitta rastplatser på Öland som är väldigt stenigt. Vi gick i land i Kårehamn, det var egentligen enda stället vi var på där det var civilisation, och där mötte vi upp mina föräldrar, Gustav, mormor och Gustavs helgfamilj som kom och hejade på. Då var vi precis halvvägs i mil, så det var perfekt att få lite extra energi just då. Och att få äta på porslin i stället för frystorkat i påse, säger Andreas Lönander och skrattar.

Vilka är det som har skänkt pengar i insamlingen?

– Det är alla möjliga, och det är säkert på grund av att flera medier uppmärksammat det här, även en webbtidning på Öland. Sedan har det spridit sig på sociala medier. Men vi har ingen aning om vilka det är, det har till och med kommit swishpengar från Estland!

Hur har den här resan varit?

– Det har varit roligt innan att förbereda sig och planera och sen när man är mitt i det är det ganska jobbigt. Då vet man ändå att det är en för en bra sak och då biter man ihop lite mer än man gör annars. Sen hade vi personer som betalat pengar till den här insamlingen, då kan man inte bara vika ner sig utan måste fullfölja.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan