Annons

Annons

Annons

Annons

Runneryd

Polisen jagar maskerad rånare

Matilda Danielsson, Christer Undfors, Joel Wennerberg och Madeleine Fransson

Text

Annons

Coop-butiken på Rådhusgatan i Nässjö rånades på torsdag förmiddag.

Polisen uppger att en maskerad person genomfört rånet genom att hota butikspersonal med ett tillhygge eller vapen. En okänd summa pengar uppges ha blivit bytet vid rånet.

Inbäddat innehåll

Flera polispatruller larmades vid 10-tiden på torsdagen till Coop-butiken på Rådhusgatan.

Läser du i appen? Kolla tv-klippet här:

Annons

Annons

En maskerad man har enligt polisen fått med sig en okänd summa pengar i samband med rånet. Ingen person uppges ha blivit fysiskt skadad vid händelsen.

Annons

Vid 13.20-tiden hade polisen inte kunnat gripa någon misstänkt gärningsman och det kan röra sig om en eller flera gärningsmän.

Annons

– Det finns misstankar om att det kan ha funnits en medhjälpare i någon form, säger Anders Ydreborg, som var en av de första poliserna på platsen.

– Det är ju torgdag här i Nässjö, så jag fotpatrullerade runt i centrum. Bara tre-fyra minuter efter att larmet kom var jag på plats.

Enligt polisen finns det uppgifter om att gärningsmannen var klädd i en större mask vid rånet. Polisen har inget tydligt signalement på den misstänkta rånaren, som alltså var maskerad.

– Men före och efter rånet kan någon ha sett ansiktet på rånaren och sådana uppgifter är vi mycket intresserade av, säger Anders Ydreborg, som tillägger att polisen gärna tar emot tips från allmänheten.

Efter rånet uppges gärningsmannen ha sprungit från platsen, men därefter upphör spåren.

Butiken fick stängas efter rånet då polisen gjorde avspärrningar på platsen och genomförde tekniska undersökningar.

– Avspärrningarna kunde hävas vid lunchtid och vi har kunnat säkra vissa spår, säger Monica Bergström, presstalesperson för polisen i region Öst.

Det finns vittnen till rånet. Under dagen har polisen pratat med vittnen och andra personer i närheten. Polisen kommer även att genomföra dörrknackningar i närområdet och leta efter andra spår.

– Vi tittar på om det även kan finnas annan dokumentation i närheten, som exempelvis övervakningskameror, säger Monica Bergström.

Polisen söker efter gärningsmännen och hör vittnen till rånet.

Polisen tar tacksamt emot tips från personer som sett något av händelsen på telefonnummer 114 14.

Fotnot: Texten uppdateras.

Till toppen av sidan