Annons

Annons

Annons

Runneryd

Stipendieutdelning på Träcentrum

Text: 

Tre elever vid Träcentrum i Nässjö har för sina goda studieresultat belönats med stipendier från en stiftelse.

Mahamad Saeed Almonajed, Mirjeta Kadri och Madeleine Sandell prisades med stipendium vid en ceremoni på Träcentrum i Nässjö.

För andra året i rad har stipendier från Karin och Lars Axeheims stiftelse delats ut till vuxenstuderande i Nässjö kommun. Stiftelsen vill främja goda prestationer i Nässjö inom tre huvudområden: utbildning, föreningsverksamhet samt medicinsk forskning.

Annons

Annons

– Karin och Lars Axeheim, tillika stiftelsens grundare, berättade med stor entusiasm om sin bakgrund, hur de i unga år valde att sätta ner sina bopålar i Nässjö och bli en del av kommunens aktiva näringsliv, rapporterar Tommy Gustafsson vid Nässjö lärcenter.

Deras mångfasetterade entreprenörskap har skapat förutsättningar för en stiftelse till gagn för Nässjö kommun och dess invånare.

Nässjö Lärcenter, som bedriver vuxenutbildning, har under ledning av Helen Tarenius nominerat kvalificerade elever och tre har fått del av årets stipendier.

Under högtidliga former delade makarna Axeheim ut stipendier för särskilt bra studieresultat och insatser.

Madeleine Sandell har med goda studieresultat avslutat sin utbildning på Industriprogrammet och är färdig CNC-operatör.

Mohamad Saeed Almonajed arbetar på JRL Industri-Teknik, studerar svenska för invandrare på kvällstid och två dagar i veckan studerar han programmering i syfte att i framtiden kunna arbeta med till exempel programmering av en montagelinje.

Karin Axeheim, Mahamad Saeed Almonajed, Mirjeta Kadri, Madeleine Sandell och Lars Axeheim tillsammans för fotografering i samband med att makarna Axeheim delade ut stipendier till elever med goda studieresultat.

Mirjeta Kadri kom till Sverige för snart fem år sedan, lärde sig snabbt sig det svenska språket och har precis avslutat sin andra termin på förskollärarutbildning.

Annons

– Samtliga stipendiater är utbildade och utbildas i branscher som behöver nya medarbetare både nu och i framtiden. Ceremonin ägde rum på Träcentrum i Nässjö och avslutades med en gemensam midsommarlunch.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan