Annons

Annons

Blåljus

60-tal djur brann inne i storbrand

Ladugården var redan övertänd när första brandbilen var på plats.

Annons

En ladugård utanför Flisby totalförstördes i en kraftig brand under onsdagseftermiddagen. Mellan 60 till 70 nötdjur brann inne.

Strax innan klockan 16.00 larmades räddningstjänsten till Tofta, utanför Flisby. Inga människor befann sig i ladan, däremot mellan 60 och 70 nötdjur.

– Det var ungdjur av nöt, mellan tre månader och ett och ett halvt år, säger Thomas Ljunggren, brandingenjör.

Annons

Då ladugården var utom räddning, fokuserade i stället räddningstjänsten på att skydda närliggande byggnader och höbalar.

– Den var helt övertänd när vi kom dit. Vi kunde tyvärr inte rädda några djur.

Annons

Som mest arbetade tjugo man från räddningstjänsten i Aneby, Nässjö, Eksjö, Anneberg och Tranås med branden. Under kvällen var branden under kontroll, men räddningstjänsten skulle vara kvar på plats under resten av onsdagsnatten.

– Elden spred sig till närliggande höbalar och det är det vi försöker släcka nu. Det blir stora högar av höbalarna och väldigt varmt under, vi blev tvungna att tillkalla maskiner för att lyfta dem, meddelade Thomas Ljunggren vid 21-tiden på onsdagskvällen.

Annons

Inga människor skadades i branden. Det är ännu oklart varför branden startade.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy