Annons

Annons

Annons

Annons

Herräng

Lista: Hit vill flest svenskar resa i sommar

Enligt en undersökning av SIFO, vill de flesta svenskarna stanna kvar i Sverige i sommar. Det rapporterar Resia.

Annons

Semestern är här och svenskarna är i full färd med att planera sina sommarresor. Resia har genom en SIFO-undersökning tagit reda på vart svenskarna helst vill resa – och det drömresmål som toppar listan är aningen oväntat, uppger Resia.

Bad i Medelhavet och palmkantade stränder i all ära, men de flesta svenskar drömmer faktiskt om en sommar i Sverige. Detta framgår av undersökningen från SIFO där 1024 personer har svarat, på uppdrag av Resia.

– Det är både glädjande och intressant att se att Sverige ligger i topp. Självklart är det en utmaning för oss i resebranschen, men samtidigt känns det bra att se att vi svenskar värnar om miljön och att vi uppskattar smultronställena runt hörnet. Att många även drömmer om Grekland och Italien glädjer mig då jag trodde att paradisöar som Fiji och Tahiti skulle hamna högt och långt före resmål som trots allt ligger rätt nära och som känns lite mer realistiska, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Att ligga i hängmattan hemma i Sverige lockar många i sommar.

Grekland kommer på andra plats av svenskarnas drömresmål i sommar.

Många i undersökningen valde också alternativet ”jag ska inte resa i sommar”, vilket är ytterligare ett tecken på att vi svenskar gärna stannar hemma och njuter av den svenska sommaren.

– Om detta beror på pengabrist, miljötänk eller det ljuvliga vädret vi haft hittills i sommar det låter jag vara osagt, säger Lina Eklund.

Att vi svenskar är realistiska visar sig även i att vi faktiskt reser till ställen som vi drömmer om. Grekland, Italien, USA och Spanien, som också ligger högst bland drömresmålen, ligger också högt på bokningslistorna, enligt Resia.

Till toppen av sidan