Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Blåljus

Bil voltade efter polisjakt – två till sjukhus

Tre personer färdades i bilen som voltade på Kärrliden i Kaxholmen.

Annons

En biljakt inleddes i Jönköping och Huskvarna natten till måndagen. Bilen voltade senare på Kärrliden i Kaxholmen efter att ha prejats av polisen.

Tre personer befann sig i bilen. Två personer skadades lindrigt och fick föras till sjukhus. Bilens förare, en man under 18 år, klarade sig oskadd men greps av polis misstänkt för flera brott.

Vid 02-tiden på natten till måndagen inleddes biljakten efter att en förare hade vägrat att stanna vid en poliskontroll på Hagaleden i Jönköping och fortsatte sedan ut på E4. Flera polispatruller tog upp biljakten som fortsatte bort mot Huskvarna och Kaxholmen. Förföljandet slutade på Kärrliden i Kaxholmen där polisen stoppade bilen genom prejning. Detta ledde till att bilen voltade och landade på taket.

Annons

Annons

Tre personer under 18 år befann sig i bilen. De två passagerarna skadades lindrigt och fick föras till sjukhus med ambulans.

Flera polispatruller var inblandade i biljakten som inleddes i Jönköping vid 02-tiden på natten.

– Den tredje personen, han som körde bilen, greps i stället av polisen, säger Joel Gerdin, vakthavande befäl vid polis i region Öst.

Bilföraren är nu för tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning vårdslöshet i trafik och drograttfylleri. Han är även misstänkt för försök till grov misshandel då han vid något tillfälle under biljakten ska ha försökt köra på polisbilar under förföljandet.

De två passagerarna misstänks för ringa narkotikabrott, uppger polisen.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy