Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

Man död efter drunkningsolycka

Räddningstjänsten larmades på torsdagen till Rusken med anledning av en person i vattnet.

Annons

En man i 85-årsåldern har omkommit efter en drunkningsolycka i sjön Rusken. När räddningstjänsten kom till plats var mannens tillstånd kritiskt, han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Det var strax efter ett-tiden på torsdagen som polis, ambulans och räddningstjänsten larmades till norra delarna av sjön Rusken med anledning av ett drunkningslarm. En person ska ha sett en livlös man ligga i vattnet. Man konstaterade då att läget var "mycket allvarligt".

– Vi blev larmade av att en person upptäckt att det låg en kropp i vattnet, inte långt ut alls. Vi snackar tio meter från piren ungefär, Niclas Sjöblom, insatsledare vid räddningstjänsten.

Annons

Annons

Hjärt- och lungräddning inleddes på mannen innan han fördes i ambulans till Värnamo sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Enligt polisen ska olyckan skett när mannen gått till vattnet för att bada. När han inte kom tillbaka blev anhöriga oroliga och gick för att titta efter honom.

Det finns ingen misstanke om brott i samband med dödsfallet men en obduktion kommer att genomföras för att fastställa dödsorsaken.

Till toppen av sidan