Annons

Annons

Blåljus

Familj kunde ta sig ur brinnande villa – stort pådrag i morse

En brand bröt ut i en villa i Malmbäck. Tre räddningsstyrkor arbetade på platsen men alla personer i familjen lyckades ta sig ut.

Annons

En brand bröt ut i en villa i Malmbäck under måndagsmorgonen. Tre räddningsstyrkor arbetade på platsen men alla personer i familjen lyckades ta sig ut.

Strax innan klockan halv fem på måndagsmorgonen fick SOS alarm ett samtal om en brand i en villa i Malmbäck.

När räddningstjänsten väl kom till platsen visades det sig vara en kraftig rökutveckling från en villa.

Insatsledare Johan Ragnar berättar att familjen upptäckte branden och kunde ta sig ut. Även deras husdjur klarade sig oskadda.

– Först befarades en katt vara kvar i huset men den hann ta sig ut också så alla klarade sig oskadda, säger Johan Ragnar.

Johan Ragnar berättar att det var en fullt utvecklad brand men att räddningstjänsten snabbt fick kontroll över branden och senare arbetade med att leta efter glödbränder.

– Det vi gör just nu är att leta efter glödbränder mellan våning ett och två. Det är just nu inga öppna lågor men det kan ligga i väggarna så det är det vi kontrollerar för att det inte ska blossa upp igen, sa han vid en första kontakt.

Annons

Tre räddningsstyrkor från Nässjö, Forserum och Malmbäck arbetade på platsen men vid 08.30-tiden hade alla styrkor lämnat förutom två personer som arbetade med efterbevakning.

Annons

– Det kan vara gnistor kvar så det är därför vi kontrollerar branden och det är därför vi inte vill lämna. Vi kommer att ha efterbevakning fram till lunch och sen får vi se om vi förlänger, säger han.

Det är ännu oklart vad som har orsakat branden men rökutvecklingen kom från köket. Polisen ska genomföra en teknisk undersökning.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy