Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nässjö

Polisen vill ha tips efter butiksrånet i Nässjö

Emma Bratt, Elinore Lindén, Julia Linhard och Terese Karlsson

Text

Under onsdagsmorgonen öppnade butiken som vanligt. Sofie Zeilon, distrikschef på Netto, fanns på plats i butiken för att samtala med personalen. Hon vill inte kommentera händelsen i nuläget.

Annons

Butiken Netto i centrala Nässjö utsattes för grovt rånförsök på tisdagskvällen. Polisen söker nu vittnesuppgifter.

Rånförsöket skedde vid 20.20-tiden på tisdagskvällen i samband med stängningen av affären på Storgatan. När polisen kom till platsen hade de misstänkta gärningsmännen försvunnit från platsen. Polisen är förtegen om hur många gärningsmännen var men berättar att de är flera.

– Vi håller på att jobba för fullt med att hålla förhör, uppger Erik Terneborn, presstalesperson vid Jönköpingspolisen på tisdagskvällen, och fortsätter:

Annons

Annons

– När vi kom till platsen så var det ingen kvar.

Säkrat spår

Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisregion öst, berättar på onsdagsmorgonen att polisen har gjort en teknisk undersökning på platsen och har kunnat säkra vissa spår. Vad det rör sig om för spår vill inte polisen gå in på. De vill inte heller lämna några signalement.

– Vi är intresserade av iakttagelser både vad gäller fordon och om någon har sett någon röra sig på ett annorlunda sätt på den här platsen. Och det gäller både före och efter händelsen. Då får man gärna höra av sig till polisen, säger han.

Gärningsmännen ska ha använt sig av någon form av vapen och de ska ha hotat personalen men även kring dessa uppgifter är polisen förtegen. Ingen person ska dock ha kommit till skada.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till grovt rån. Ingen är ännu gripen eller misstänkt.

Vill inte uttala sig

Sofie Zeilon, distrikschef på Netto, fanns på plats i butiken för att samtala med personalen när den öppnade på onsdagen. Hon vill inte kommentera händelsen i nuläget.

Det är andra gången på kort tid som en affär i Nässjö utsätts för rån. En kassörska i Coop Konsum-butiken blev den 21 juni utsatt för en rånare som hotade med pistolliknande föremål. Rånaren fick med sig en summa pengar vid tillfället. Det var många kunder i affären vid tillfället som blev vittnen till händelsen.

Annons

Men polisen vill inte koppla samman rånet på Coop med rånförsöket på Netto på tisdagskvällen. Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen i Jönköpings län, uppger att rånen ses som separata händelser, men att eventuella likheter kommer undersökas med hjälp av övervakningsmaterial.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy