Annons

Annons

Annons

Annons

Bosebygd

Man voltade med bil och omkom efter olycka vid Risbrodammen

Dödsolyckan vid Risbrodammen utmed riksväg 26/47 utreds av polis och Trafikverket. Olyckan skedde vid ett vägbygge där en maxfart på 50 km/h i råder. NCC konstaterar att skyltningen vid vägbygget har varit korrekt.

Inbäddat innehåll

Det var under onsdagseftermiddagen som en man i 40-årsåldern omkom efter en singelolycka på riksväg 26/47 i höjd med Risbrodammen. Polisen har tagit bilen i beslag för att undersöka den och inväntar obduktionsprotokoll från Länssjukhuset Ryhov för att kunna fastställa mannens dödsorsak.

Annons

Annons

Mannen var på väg från Jönköping till Mullsjö när han av okänd anledning körde av vägen och voltade över en jordvall. Mannen ska ha varit ensam i bilen när olyckan skedde.

– Det ska funnits vittnen som vi ska höra vidare. Vad det har gett hittills vet jag inte, det får vi återkomma om, säger Erik Terneborn, presstalesperson hos polisen i Jönköping.

Inbäddat innehåll

Vid olycksplatsen råder det ett omfattande vägarbete.

Vad som orsakade olyckan är ännu inte klarlagt. Bilen har nu beslagtagits av polisen för att utreda om något skulle vara fel på den.

– Den ska undersökas av bilinspektörerna. Just nu väntar vi på ett obduktionsprotokoll för att utreda dödsorsaken. Mer än så vet vi inte i nuläget, uppger Erik Terneborn.

Även Trafikverket ska nu göra en utredning kring vad som hände, speciellt eftersom att det råder en hastighetsbegränsning om 50 km/h där olyckan inträffade.

– Vi hade skyltar vid olyckstillfället och har kontrollerat att de satt uppe på ett korrekt sätt och att de är godkända enligt regelverk, säger Tove Ståhl, presskommunikatör på NCC, det bolag som ansvarar för nya vägen.

Annons

– Vi måste kolla vad det var som gick fel. Vi har dialog med polisen i deras utredning, säger Tove Ståhl och fortsätter:

– Generellt gäller det ganska ofta, trots att man har hastighetsbegränsningar längs vägen, att trafikanter inte håller de hastighetsbegränsningar som sätts upp. Vi försöker alltid jobba med säkerhet för våra anställda och trafikanter.

Till toppen av sidan