Annons

Annons

Annons

Vetlanda

Lizzie, 85, blev lurad från andra sidan jorden: "Jag trodde att någon på andra sidan luren fått en stroke"

När Lizzie zu Romkerhall ringde upp efter ett missat samtal var det någon som flåsade och gjorde jämrande ljud ifrån sig. Lizzie trodde att det hände något allvarligt och ringde 112 – men numret visade sig tillhöra någon på andra sidan jorden.

"Det är inte första gången någon har försökt lura mig", säger Lizzie zu Romkerhall som tidigare råkat ut för blufförsök på mejl. Bilden är en arkivbild.

– Jag vill faktiskt varna andra för det här, säger Lizzie zu Romkerhall, bosatt i Myresjö.

Det var efter ett missat samtal som hon ringde upp eftersom hon trodde att det var en bekant som ringt.

Annons

– När jag ringer upp är det alldeles tyst först och sedan andas någon otäckt och gör ljud ifrån sig. Jag tänkte att det hade hänt något och fick panik och skrek "hallå, hallå" men fick inget svar. Jag trodde att någon på andra sidan luren fått en stroke eller vad som helst, säger Lizzie som bestämde sig för att ringa 112 för att försöka hjälpa personen.

Annons

– Jag blev kopplad till polisen som bad om telefonnumret till den jag ringt upp. Då sa de att numret (som började på +685, reds. anm.,) tillhör någon i Samoa och att det är dyra samtal att ringa dit, säger Lizzie som ännu inte vet vad samtalet kostat.

– Jag får väl vänta på telefonräkningen, säger hon uppgivet.

Fortsätter ringa

Söker man på numret på Google dyker flera varningar upp från andra som råkat ut för samma sak. Men det obehagliga samtalet var inte nog – sedan dess har samma nummer ringt till Lizzie flera gånger om dagen.

– Jag blir tokig på det här. Jag har ingen jag känner i Samoa, och jag förstår inte vad det är någon får ut av att göra på det här sättet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan