Annons

Annons

Annons

Vetlanda

LRF kallar lantbrukare till krismöte

På onsdag kväll hålls ett extrainsatt möte för att informera lantbrukare om hur de ska hantera torkan.

John Oskarsson, Christian Carlsson, Clas Dahlberg, Tomas Gunnarsson, Sofia Wahlén från LRF:s kommungrupp har tagit initiativet till ett extrainsatt krismöte för kommunens lantbrukare.

LRF:s kommungrupp har kallat lantbrukare till krismöte på onsdagskväll i Nye missionshus. Under kvällen kommer representanter från LRF:s regionförbund och produktionsrådgivarna Växa, informera om utfodring; vad som rekommenderas, vilka regler som gäller, hur man ställer sig till import.

Annons

Annons

– För oss i kommungruppen känns det viktigt att anordna ett möte för medlemmarna där de kan få mer information om utfodring. Till följd av torkan befinner sig lantbrukare i en utsatt situation som är psykiskt påfrestande. Syftet med krismötet är inte bara att lära sig hur man ska hantera torkan, utan också att skapa ett kontaktnät för våra medlemmar och ge dem möjlighet att prata ut, förklarar Tomas Gunnarsson som sitter med i LRF:s kommungrupp.

Framtidsutsikter

Gunnarsson menar att det är svårt att veta hur man ska hantera extremtorkan eftersom den är så pass ovanlig. Bristen på erfarenhet och foder gör att läget är så pass akut att vissa lantbruk hotas att lägga ner innan årets slut om ingenting görs nu. För att göra situationen hanterbar arbetar flertalet aktörer för att exempelvis hitta alternativa lösningar på foder.

- Sätter vi inte in åtgärder nu är det kört, konstaterar Tomas Gunnarsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan