Annons

Annons

Annons

Annons

Herräng

Grekland i lågor – så påverkas Sverige

Mycket omfattande bränder i Grekland har tagit både folks liv och hem.

Annons

I och med bränderna i Europa behöver resurserna användas på rätt sätt, meddelar Morgan Johansson som är justitie- och inrikesminister, i en presskonferens på tisdagen.

Det brinner i närheten av Aten, och över 100 personer har rapporterats som skadade.

Marcus Persson från Sverige var på ett hotell i närheten av hamnstaden Rafina under måndagen, och blev tillsagd att ta sig till en strand i närheten, berättar han för SVT Nyheter.

Annons

Annons

– Folk stod och tryckte för att komma undan all rök. De satt med handdukar för att täcka för ögon och mun för att inte få i sig röken.

De som tagit sig till stranden hämtades upp av båtar som kördes med bussar till hotell i Aten.

Tolv svenska turister befann sig i det branddrabbade området, som fördes till hotell centralt i Aten på måndagskvällen. Det finns ännu inga uppgifter om att några av de svenska turisterna är skadade av branden, meddelar Utrikesdepartementets presstjänst till TT.

I Sverige brinner det likaså – och många av bränderna är svåra att släcka. Vi har bland annat fått hjälp från andra länder i EU för släckningsarbete. Johansson pratade under presskonferensen under tisdagen om hur Sverige kommer att påverkas av bränderna i Grekland.

– Vi har inte fått någon information om hur det eventuellt skulle kunna påverka. Men vi har inga signaler om att det skulle kunna påverka oss, säger Morgan Johansson.

Johansson förklarar att hjälpen kommer att skickas dit där den behövs som mest.

– Det är en fråga för EU. Men resurserna måste såklart användas där de behövs mest.

Till toppen av sidan