Annons

Annons

Annons

Annons

Skogsbränder härjar mellan Värnamo och Vrigstad

Annons

Skogsbränder pågår just nu mellan Värnamo och Vrigstad. Enligt räddningstjänsten var flera enheter och helikoptrar på plats under tisdagskvällen för släckningsarbete. I nuläget ska bränderna vara under kontroll.

Annons

Annons

Klockan 17.30 rapporterade P4 Jönköping att ett brandflyg upptäckte en brand vid Grimsjön utanför Vrigstad. När räddningstjänsten anlände till platsen ska man ha mötts av brandfront på cirka 100 meter.

Enligt initiala uppgifter från räddningstjänsten brann det på en yta om 400 x 400 meter. Men vid senare kontroll visade det sig att omfattningen av skogsbranden var 100 x 150 meter.

Enheter från Vaggeryd, Stockaryd, Rydaholm och Värnamo är på plats i släckningsarbetet. Två helikoptrar bistår även med vattenbombning, skrev räddningstjänsten i ett pressmeddelande vid 18.40-tiden.

– Vi har branden under kontroll just nu. Vi har inga synliga lågor längre, men har rök och småbränder överallt, sa Anders Björck vid räddningstjänsten, vid 20.15-tiden.

Räddningstjänsten uppgav vid samma tidpunkt att de skulle sätta in vattenspridare runt hela området och mata upp vatten från sjön i närheten.

Under släckningsarbetet med branden upptäckte en helikopter ytterligare en brand, drygt 400 meter österut från den första. Förmodligen har denna brand uppstått som ett resultat av den tidigare.

Annons

Styrkorna som befann sig på plats delade upp sig mellan de två olika bränderna för släckningsarbete.

Annons

Vid 21.50- tiden var bränderna ännu inte släckta.

I nuläget är orsaken till de båda bränderna oklar.

– Det finns inga misstankar om brott, sa Thomas Agnevik, vid Jönköpingspolisen.

En räddningsstyrka från Bredaryd kommer att vara på plats och bevaka området under natten, uppgav räddningstjänsten i ett pressmeddelande vid 23-tiden.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan