Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Blåljus

Två trafikolyckor på tio minuter i Vetlanda

Annons

Två trafikolyckor med mindre motorfordon har inträffat i Vetlanda. Inledningsvis var det totalstopp på riksväg 31 i södergående riktning. Men vid 13:15-tiden öppnade vägen igen.

Vid 12.27 inkom ett larm om en trafikolycka med ett mindre motorfordon på riksväg 31, söder om Bäckseda.

Det är oklart vad som har orsakat olyckan, men när räddningstjänsten kom fram såg man att en motorcykel låg på vägen med föraren bredvid.

En kvinna ska ha drabbats och har nack- och ryggsmärtor. I övrigt är hon vaken och talbar. Ambulans kom till platsen.

Annons

Körfältet i södergående riktning var avstängt under räddningsarbetet. Men vid 13:15-tiden släppte man på trafiken igen.

Annons

När polisen förhörde kvinnan visade det sig att hon hade fått in en geting i visiret på hjälmen och då tappat kontroll över körningen. Kvinnan verkar inte vara allvarligt skadad, skriver man på polisens hemsida.

Vid 13:15-tiden öppnades vägen igen.

Ytterligare ett larm inkom 12:21 om att ett mindre motorfordon ska ha kört in i ett träd och sedan voltat i Harghult i Kvillsfors.

Det visade sig vara en fyrhjuling som kört av vägen, enligt räddningstjänstens pressmeddelande. När de kom till platsen var personen bredvid fordonet och bedömdes vara i behov av vård. Personen är nu förd med ambulans till sjukhus.

– Föraren ska ha mycket lindriga skador, och det finns ingen misstanke om brott, säger Björn Öberg, presstalesperson på polisen.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy