Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Blåljus

Kraftig brand i bostadshus

Läsarbild: Valentin Bekteshi

Annons

En kraftig brand utbröt under fredagsmorgonen i ett lägenhetshus i stadsdelen Nyhem.

Larmet inkom till SOS 08:52. En brand hade utbrutit i ett kök i ett flervåningshus på Ingsbergsgatan i stadsdelen Nyhem i Nässjö.

– Det är en brand som startat på våning två och sedan orsakat rökutveckling på våningen ovan, säger Robert Roslund, inre befäl vid räddningstjänsten.

Läsarbild: Valentin Bekteshi

Enligt räddningstjänsten rörde det sig om en fullt utvecklad brand.

– Det vällde ut 4-5 meter lågor och kolsvart rök när jag kom till platsen så brandförloppet har gått fort, säger räddningsledare Lars-Johan Lantz.

Totalt arbetade runt 25 brandmän från räddningstjänsten i Vetlanda, Nässjö och Bodafors med släckning på plats.

Annons

Annons

Annons

09.20 var branden släckt. Rökdykare har sedan dess i flera omgångar genomsökt huset.

Annons

– Det är sågspån i trossbotten på vinden så vi frilägger och eftersläcker, säger Lars Johan Lantz.

Lägenheten där branden startade har spärrats av och en teknisk undersökning kommer att utföras under fredagen av polisen. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet men i nuläget finns inga misstankar om brott.

– Vi har inlett en förundersökning och våra tekniker kommer undersöka platsen. Just nu hör vi vittnen på platsen, säger Polisens insatschef Andreas Fyhr.

Det bor ett tiotal personer i huset, samtliga är underrättade. Ingen ska ha kommit till skada i branden, men de inblandade har fått uppsöka vårdcentral för att undersöka lungorna, uppger polisen.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy