Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköping

Förläng sommaren – nu är det billigt att åka utomlands: "Halva priset"

Inte redo för hösten? Ge dig i väg på en solsemester!

Annons

Just nu är det extremt låga priser på utlandsresor, uppger Katarina Daniels från Ticket.

I ett pressmeddelande från Ticket framgår det att priserna nu sjunker på utlandsresor.

– Sommarens höga temperaturer har lett till att de resenärer som främst söker sol och värme inte har behövt söka sig söderut i samma utsträckning som tidigare. Priserna har därmed sjunkit och för de som inte reser med barn eller familjer med barn som ännu inte behöver förhålla sig till terminerna är de sista två veckorna i augusti samt hela september en perfekt period för en utlandsresa, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Annons

Annons

Daniels menar att det är extremt lågt pris om man jämför med i fjol, framförallt. De senaste åren har nämligen utlandsresor ökat enormt.

– Det har varit rekordår efter rekordår. Sommarresorna har minskat med tio procent i jämförelse med ifjol, sen var det ett rekordår förra året. Men det är fortfarande ett trendbrott som vi inte har sett på flera år, säger Daniels till tidningen.

Medan en minskning av utlandsresor till varmare breddgrader har skett, så ökar resor till kallare länder – exempelvis Island och Irland.

För att komma undan billigt är Medelhavet och Kanarieöarna att rekommendera. Allra billigast är enligt Ticket östra Medelhavet, exempelvis Kroatien, Turkiet och den grekiska övärlden. Daniels påpekar specifikt att det är en hög efterfrågan på resor som går till Kreta, Rhodos och Mallorca.

– De allra flesta semesterfirarna som stannat på hemmaplan har nog njutit av årets sommar. Men trots detta är det svårt att helt koppla bort alla måsten när man fortfarande är hemma, något som är betydligt lättare när man reser iväg och är en viktig anledning till varför svenskarna gärna reser utomlands, säger Daniels.

Anledningen till att vi väljer att åka utomlands är inte endast för att vi vill ha sol och värme. I en Sifoundersökning framgår det att viktigare faktorer är att få kvalitetstid med partner eller familj, samt att det är roligt att resa.

Annons

Läs mer: Experternas tips för att klara vardagen efter semestern

Till toppen av sidan