Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköping

Värmechocken över – så blir vädret närmaste tio dygnen

Tack och hej till den extrema värmen – nu väntas regn och kyligare temperaturer.

Annons

Vädret gjorde en snabb vändning från varmt till kallt på bara några dagar – och nu verkar värmen inte komma tillbaka i lika stor utsträckning igen.

De kommande dagarna ser det ut att bli lägre temperaturer än vad vi har varit vana vid denna sommaren. I måndags morgon var det endast en grad i delar av Jönköping, vilket var den lägsta temperaturen i hela landet under dagen.

Annons

– I dag, tisdag, är det ju skurar med åska. Under onsdag och torsdag kommer det bli normala temperaturer för augusti, runt 20 grader, säger Sofia Söderberg som är meteorolog på SMHI.

Annons

Trots att det väntas bli en del regn så ser inte brandrisken ut att försvinna i nuläget. Det är fortfarande stor eller mycket stor brandrisk i Jönköpings län, beroende på vart på kartan man tittar.

Det kan bli en del varma dagar till innan höstrusket kommer på riktigt, men Söderberg tror att det i så fall handlar om tillfällig, varm luft som passerar och att det längre söder ut kan vara lite mer sammanhängande varm luft.

Enligt SMHI:s prognos kommer temperaturerna inom de tio närmsta dagarna som lägst att bli 13 grader nattetid och lägsta temperatur dagtid ser ut att bli 16 grader. Den högsta temperaturen under dagarna blir 23 grader i Jönköping län, och det ser dessutom ut att falla en del regn på marken.

Till toppen av sidan