Annons

Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Hall Medias unika satsning: Vi sänder live från ditt lokala val 9 september

Joel Jonsson, Sophia Magasanik, Jonas Almkvist och Hanna Källqvist kommer att leda dig genom valvakan den 9 september.

Annons

9 september gör Hall Media något unikt. Vi ska live-sända och bevaka valet från 24 kommuner i tre regioner.

– Vi har kompetensen och resurserna att göra detta. Det blir vår största live-satsning hittills, säger Patricia Svensson, onlinechef på Hall Media.

Inbäddat innehåll

Som du kanske har märkt så har Hall Media satsat extra mycket på valbevakningen i år via #kandulova vilket har gett många artiklar om lokala frågor som vi fångat upp från läsare och engagerade invånare.

Hur rapporteringen från själva valdagen skulle gå till var ganska självklart redan från början.

– Bästa sättet att bevaka ett val är en live-sändning. Det är något som vi vill ge vår publik och vi ville hålla det så lokalt som möjligt, konstaterar Patricia Svensson.

När du har röstat söndag 9 september kan du slå dig ned hemma och följa vår live-sändning från ditt kommunval och regionval på din lokala nyhetssajt.

Annons

Annons

Sändningen är öppen för alla startar klockan 19.00 och pågår fram till midnatt.

– Det är en häftig insats med många reportrar som kommer att bidra med inslag från gator och torg och valvakor med lokala politikerna som kandiderar. Detta visar Hall Medias lokala styrka att finnas på plats i en stor mängd kommuner samtidigt, säger Patricia Svensson.

”Blir spännande”

I valstudion i Jönköping finns experter, politiker och olika gäster på plats för att kommentera och analysera valen i våra Smålandskommuner, Region Jönköpings län samt Region Kronoberg under kvällen.

– Vi kan lova en del intressanta namn, säger Patricia Svensson.

Samtalen i studion leds av Sophia Magasanik, ansvarig för sociala medier på Hall Media, och Jonas Almkvist, biträdande livechef på liveredaktionen.

– Det känns otroligt roligt att kunna erbjuda våra läsare en ingående Smålandsbevakning i realtid. Vi kommer ha många gäster, och vi kommer att sända länge – så om jag snubblar på orden i timme fem är det nog lika delar adrenalin och trötthet! säger Sophia Magasanik.

Jonas Almkvist låter lika förväntansfull.

– Det blir spännande och känns högtidligt att få vara en del av hela valvakan och vara med och ro detta i land. Det verkar ju också bli ett synnerligen spännande val i år med en oviss utgång.

Sociala medier

Hanna Källqvist och Joel Jonsson ska bidra med läsarnas reaktioner från alla våra sociala medier under hela kvällen.

Annons

I Skaraborg sänder vi samtidigt från studion i Skövde där vi har samlat olika gäster i studion på liknande vis för att kommentera valet i Skaraborgs kommuner och Västra Götalandsregionen. Denna sändningen visas på de fyra Skaraborgssajterna.

Annons

Även här finns såklart lokala reportrar som ska rapportera från fältet och vi lovar att fånga upp läsarnas reaktioner och frågor i sociala medier under kvällen.

Fem timmar

De fem timmar långa livesändningarna började diskuteras redan i våras med tidningarnas nyhetschefer. Valsändningarna är något alldeles extra som kräver stor mängd teknik och detaljerad planering.

Förhoppningen är att få med valresultat från alla kommuner och kanske en del från regionvalet som räknas allra sist.

– Detta är ett roligt sätt att arbeta men det är också ett eldprov. Klarar vi detta så klarar vi det mesta, konstaterar Patricia Svensson.

Till toppen av sidan