Annons

Annons

Annons

Hägne

Nu är tipspromenaderna igång

En ny runda av de traditionsenliga tipspromenaderna runt Eksjöhovgårdssjön började på söndagen. 39 deltagare kom på första rundan och nytt i höst är att en vinnare får en söndagsmiddag.

Tipspromenaden går ett varv runt Eksjöhovgårdssjön i Sävsjö.

Sammanlagt blir det tolv tipspromenader innan man rundar av den elfte november. Under fjolåret var det sammanlagt 1500 deltagare och under våren har snittet legat på 40 personer per tillfälle mest hösten brukar vara lite bättre.

Annons

Annons

– Det var 50 i snitt förra hösten. Sträckan är fem kilometer lång och börjar vid Djurgårdsstugan. Man kan få 12 rätt som mest, säger Johnny Thorstensson på IFK Sävsjö.

Tidigare har man dragit en vinnare som fått ett presentkort på Ljunga Park men restaurangen har flyttat till Eksjöhovgårds värdshus i höst och därför får en deltagare nu en söndagsmiddag där.

– Det känns bra att komma igång igen efter sommaren. Det är olika deltagare som är med och gör frågorna så det blir olika varje gång, säger Johnny Thorstensson som bestämt frågorna till premiären tillsammans med Kenneth Berggren.

Premiärrundan hade blandat väder med solsken och regn, men varmt. Sex personer fick 12 rätt och Dennis Hvirf vann söndagsmiddagen. De som fick 12 rätt var: Berit Bergsten, Marianne Hjertberg, Karin Karlsson, Ingegerd Niklasson, Susanne Porsgaard och Lena Svensson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan