Annons

Annons

Blåljus

Här är dödsolyckorna i länet under sommaren 2018

Annons

Under sommaren 2018 har det inträffat så mycket som tolv dödsolyckor i Jönköpings län. Vi har sammanställt olyckorna i länet för att få en överblick av vad som har hänt under sommaren.

Under perioden juni-augusti handlar det om tolv dödsolyckor i vägtrafiken i Jönköpings län. Vi har sammanställt olyckorna i kronologisk ordning.

Tonåring avled efter motorcykelolycka på Egnahem.

Tonåring avled i mc-olycka

Den 9 juni inträffade en motorcykelolycka på Egnahem i Huskvarna. En ung man i övre tonåren körde in i en lyktstolpe och avled av sina skador. Mannen var hemmahörande i Huskvarna.

Annons

Annons

Kvinna avled efter att ha blivit påbackad vid Munksjöstaden.

Kvinna avliden efter lastbilsolycka vid Munksjöstaden

En kvinna i 80-årsåldern blev påbackad av en lastbil vid Munksjöstaden på Barnarpsgatan i Jönköping den 19 juni. Kvinnan fördes till sjukhus, och Länssjukhuset Ryhov uppgav läget som kritiskt. Kvinnan avled senare under dagen till följd av sina skador.

En 70-årig cyklist blev påkörd av lastbil.

Annons

Annons

Cyklist död efter lastbilskrock

En manlig cyklist i 70-årsåldern avled efter att ha blivit påkörd av en lastbil på länsväg 152 norr om Hillerstorp i Gnosjö kommun den 2 juli.

Mc-förare död efter kollision med buss

På kvällen den 4 juli krockade en buss och en motorcykel i korsningen mellan Jönköpingsvägen och Hantverkargatan, i Jönköping. Motorcyklisten i 70-årsåldern fördes till sjukhus med avled sedan av sina skador.

Motorcyklisten kolliderade med en lastbil.

Man i 70-årsåldern död efter mc-olycka

På tisdagen den 5 juni kolliderade en motorcykel med en lastbil norr om Tranås. Motorcyklisten i 70-årsåldern, som var hemmahörande i länet, avled av sina skador.

Annons

Annons

20-årig kvinna död efter svår krasch på riksväg 40

Den 8 juli inträffade en trafikolycka på riksväg 40 i höjd med Gullered, mellan Ulricehamn och Bottnaryd, där tre bilar kraschade våldsamt. En 20-årig kvinna avled av sina skador. En person ska ha klämts fast under olyckan så att räddningstjänsten tvingades klippa upp bilen. Flera bilar ska ha blivit helt demolerade.

Mannen voltade över en vall.

Man voltade svårt och omkom

Den 11 juli voltade en bil i närheten av ett trafikarbete över en vall intill väg 26/47 vid Risbro rastplats mellan Mullsjö och Jönköping. Mannen i 40-årsåldern fördes till sjukhus, men senare under kvällen kunde polisen bekräfta att mannen avlidit till följd av skadorna.

Annons

Man död efter mopedolycka i Sandhem

En man i 60-årsåldern omkom efter en mopedolycka i Sandhem den 19 juli. Enligt polisen handlade det om en singelolycka där mannen på moped kört av vägen av en okänd anledning.

Annons

Man död i trafikolycka i Gislaved

Under tisdagen den 24 juli inträffade en singelolycka på väg 747 söder om Vetlanda. En bil hade krockat med ett träd och hamnat på sidan i diket. Föraren var en man i 55-årsåldern, som var hemmahörande i Vetlanda kommun. Han fördes till Höglandssjukhuset i Eksjö, men hans liv gick inte att rädda.

Tonåringen körde ned i ett ravinliknande område.

Annons

Tonåring omkom i trafikolycka

En tonåring avled efter en singelolycka vid Kortebovägen i Jönköping under natten till 29 juli. Vid Djupadalsrondellen körde han av vägen och ned i ett ravinliknande område. Han fick omfattande skador och dödförklarades på platsen av polisen.

Kvinnan kolliderade med en älg och körde in i trädet.

Annons

Ung kvinna avliden efter kollision med älg

På fredagen den 18 augusti kolliderade en bil med en älg och körde sedan in i ett träd. Olyckan inträffade på riksväg 26/47 i höjd med Sandhem i Mullsjö. Trädet ramlade därefter ner över bilen. I bilen satt fyra personer. En ung kvinna i 20-årsåldern avled på plats. Två personer fick mycket allvarliga skador.

Annons

Man avled efter svår olycka

En man i 45-årsåldern avled efter att han körde in i en stolpe på väg 40 i höjd med Mariannelund på fredagen den 24 augusti. Den andra mannen som satt i bilen blev förd till sjukhus med allvarliga skador.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy