Annons

Annons

Annons

Friidrott

På söndag blir friidrott i Sävsjö igen

De nya allvädersbanorna på Hofgårdsvallen i Sävsjö får ligga kvar, trots att kvalitén är ojämn och banorna för hårda mot kommunens beställning. På söndag är det invigning, vilket följs av den första friidrottstävlingen i Sävsjö sedan 70-talet.

De nya allvädersbanorna på Hofgårdsvallen invigs på söndag och efteråt blir det friidrottstävling med lag-UDM.

För Sävsjös friidrottsentusiaster är det en stor dag på söndag. Då blir det friidrottstävling i Sävsjö när finalen i lag-UDM avgörs på Hofgårdsvallen.

Annons

Det är Smålandsdistriktets bästa friidrottare i åldrarna 11 till 15 som gör upp på de nya allvädersbanorna. Efter mycket om och men har kommunen beslutat sig för att behålla banorna och därmed kan man också ha den invigning som blev inställd i samband med Sävsjöspelen i juni.

Annons

– Vi har beslutat att låta banorna vara i det skick de är och i samband med att garantitiden går ut om fem år så ska hela banan läggas om, säger Frank Isaksson, tf kultur- och fritidschef på Sävsjö kommun.

De nya banorna visade sig vara ojämna i kvalitén och hårda nog att vara tävlingsbanor, trots att den beställning som kommunen gjorts var på en träningsbana för ungdomar. En sådan bana ska vara mjukare än de banor som nu lades och därför har det varit oklart om banorna ska ligga kvar eller göras om.

– Entreprenören ska åtgärda de anmärkningar man fått och allt utom tjockleken på beläggningen har blivit godkänd, säger projektledaren Anneli Patriksson.

Syntetsbeläggningen vid vattengraven har behövt bytas men allt ska vara redo inför invigningen och tävlingen på söndag.

– Det blir riktigt roligt! Vi ser fram emot att inviga banorna och ha tävling med Smålands bästa ungdomar, säger Fredrik Håkansson på IFK Sävsjö.

Det blir första gången på väldigt länge som det blir en friidrottstävling i Sävsjö.

– Sävsjö är en anrik friidrottsklubb med flera svenska mästare på 30- och 40-talet men det var länge sedan det var några tävlingar nu. Det är minst sedan 70-talet, säger Fredrik Håkansson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan