Annons

Annons

Annons

Annons

Mariannelund

Mellergård inbjuden till middag med kungafamiljen: Känns helt fantastiskt"

Anna Mellergård,

Annons

– Jag tror inte det går planera vad jag ska säga utan det får falla sig naturligt, säger Mellergård inför mötet med kungen då hon är en av tre länsbor som fått inbjudan till Sverigemiddagen 14 september.

Hon beskriver sig själv som orädd, en som vågar göra saker och är uthållig. Nu uppmärksammas Anna Mellergårds insatser för Mariannelundsbygden även av kungafamiljen.

– Jag tror inte det går planera vad jag ska säga utan det får falla sig naturligt, säger Mellergård inför mötet med kungen då hon är en av tre länsbor som fått inbjudan till Sverigemiddagen 14 september.

I postlådan fann Anna Mellergård nyligen ett annorlunda brev.

– Oftast är det ju räkningar, men det var ett fint kuvert med kungligt emblem från kungliga slottet. Okej, vad är det här, tänkte jag.

I brevet fanns en inbjudan till Sverigemiddagen med kungafamiljen på Kungliga slottet 14 september.

– Det var ju en stor överraskning och jag visste ingenting om det här utan jag var faktiskt tvungen att googla vad det handlar om. Men det här känns ju givetvis fantastiskt roligt och att Mariannelund som bygd uppmärksammas, det ska bli så spännande, säger Anna Mellergård som bland annat kan titulera sig verksamhetsledare för Filmbyn, ordförande i Mariannelundsbygdens samhällsförening och inte minst är hon känd för sitt arbete med internationella konstprojekt i Kulturakademin i Mariannelund.

Annons

Tillsammans med Anebybon Lars-Erik Fälth, kommunalråd som nu går i pension, samt Jönköpingstjejen Filicia Björkman, en ung kvinna som belönats försitt fina ledarskap inom vården, är Anna Mellergård utvald att representera Jönköpings län.

Annons

I motiveringen från landshövdingen Helena Jonsson lyfts bland annat Mellergårds stora engagemang i bygden fram.

"Vi är många som beundrar och imponeras av det engagemang och den energi du lägger ner i den bygd du lever och verkar och vilket bidrar till att det blir bättre och roligare att bo där och det i sin tur skapar en positiv utveckling i alla avseende, står det bland annat".

– Som jag förstått det är det en samling lite udda människor som gjort något för sin bygd, lokalt eller internationellt. Det ska bli väldigt kul att träffa alla andra utvalda i de olika länen i hela landet, säger Mellergård.

Förväntningarna är stora inför middagen på slottet där de inbjudna gästerna är representanter från kultur, näringsliv, utbildning, idrott och föreningsliv.

– Kanske att man får chansen att växla några ord med kungen, drottning Silvia eller kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Ja det är ju följdfrågan, vad säger du till kungen om du får chansen?

– Ha ha, jag tror inte det går att förbereda, utan det faller sig nog naturligt, jag fungerar så. Så det är jag inte det minsta nervös för.

Hur är det med vett och etikettreglerna då, har du erfarenhet från stora middagar tidigare?

Annons

– Jag har varit på några större middagar tidigare på andra slott, så jag kan väl grundreglerna i alla fall så det ska nog vara lugnt.

Är du på jakt efter en ny klänning nu då?

– Ha ha, det var det första min man frågade mig, vad jag ska ha på mig. Jag passade faktiskt på att köpa en ny klänning när jag var i Örebro nyligen. Jag följer dresscoden med långklänning, skor och hela baletten. Det känns extra kul att jag får göra det här tillsammans med min man som också är inbjuden, säger Anna Mellergård.

Till toppen av sidan