Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Blåljus

Två elever skadade efter knivattack på skola – tredje elev gripen

Annons

Två elever skadades lindrigt i en knivattack på Råslättsskolan på onsdagsmorgonen. Enligt förskolechefen är den misstänkte själv en elev på skolan.

– Det är en ung kille, en väldigt ung kille, som är omhändertagen, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Klockan 07.56 på onsdagsmorgonen fick polisen samtal via SOS om att en person befann sig på Råslättsskolans skolgård med en "större kniv" i handen. Det är en skola med låg- och mellanstadiebarn plus förskola.

Några minuter senare fick polisen in uppgifter om att två elever blödde varefter man inledde en förundersökning om grov misshandel.

Strax efter åttatiden hade polisen genomfört en husrannsakan och gripit en person.

Annons

Annons

– Det är en ung kille, en väldigt ung kille, som är omhändertagen av oss. Det är en person som inte är straffmyndig, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik och berättar att polisen hittade den minderåriga personen i någon form av en lokal eller bostad.

De två elever som skadats ska dock inte ådragit sig några allvarliga skador. I ett pressmeddelande skriver Länssjukhuset Ryhov att båda eleverna är lindrigt skadade, men stannar på sjukhuset för observation.

– Det verkar som att det var ytliga skador, säger Agnevik.

Föräldrarna till eleverna är underrättade.

– Jag är väldigt orolig, för jag har barn på skolan, säger en förälder utanför skolan.

Annons

När tidningen kom fram till platsen var det ett stort polispådrag med fem polisbilar. Skolans rektor Mats Östholm berättade att läget var lugnt men att han inte ville säga något mer om händelsen.

Annons

– Elever får stanna inomhus vad vi har hört på skolan, sa tidningens reporter Johan Nordenström från platsen.

Förskolechef Peter Lindström bekräftade senare på förmiddagen att en elev är förd med ambulans till sjukhus.

Den misstänkte ska, enligt Lindström, själv vara en elev på skolan, något som Thomas Agnevik inte kan bekräfta helt.

– Det vet jag faktiskt inte. Jag kan inte svara på det. Men gissningsvis skulle jag tro det.

Polisen spärrade av ett större område vid skolan för en kriminaltekniskt undersökning.

– Vi håller på att säkra bevisning. Vi försöker att jobba på som vanligt men det blir mer komplicerat då den misstänkte och de drabbade är så unga. Men vi pratar med vittnen och arbetar med att samla in information från de personer, elever, lärare och andra som har varit på skolan under morgonen, sa Agnevik.

Vad händer med den misstänkte nu?

– Han är i vårt förvar. Det är en komplex händelse men det som sker snart är att en åklagare kommer ta över förundersökningen. Jag skulle gissa på att vi pratar med personen i närvaro med socialtjänsten och vårdnadsinnehavare.

Vid niotiden hade kommunens krisgrupp samlats vid Råslättsskolan för att gå igenom hur de ska gå vidare. Undervisningen fortsatte och skolan var öppen. Men man höll alla barnen inomhus.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy