Annons

Annons

Blåljus

Oljeläcka efter inbrott – ner i dagvattenbrunn

Natten till torsdagen försvann en hydraulpump.

Annons

Under natten slog tjuvar till mot Nässjö Affärsverk AB:s gata- och parkavdelning. En hydraulpump stals och samtidigt läckte en stor mängd olja ut på gården.

Räddningstjänstens insatsledare Tommy Fors säger att man kallades till Nässjö Affärsverk, vid Anneforsvägen sedan man slagit larm om en oljeläcka.

– Någon eller några har tagit sig inom här på området som tillhör avdelningen för gata och park och stulit en hydraulpump. I samband med det orsakades en oljeläcka och cirka 150 liter hydraulolja har läckt ut på gården.

Delar av oljan har läckt ned i dagvattenbrunnen.

Annons

Annons

– Vi har undersökt om oljan spridit sig vidare till ledningar och avloppsreningsverket men det verkar inte så, säger Tommy Fors.

Kommunens anställda bekämpade spridningen på gården genom att bygga en vall som hindrar oljan från att rinna vidare.

– De har gjort ett bra jobb och hade en hel del utrustning här på plats, berömmer Tommy Fors.

Ett problem var att oljan spreds efter inbrottet som gjordes redan någon gång under natten till torsdagen då det även började regna vilket gjorde det ännu lättare för oljan att rinna iväg.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy