Annons

Annons

Annons

Sävsjö Centrum

Dags för Företagsvecka i Sävsjö

Miljöveckan har knappt hunnit sluta när Sävsjö går in i nästa temavecka - företagsveckan. Miljöfrågorna kommer även här att få ett visst fokus men i första hand blir det fokus på företagens utveckling.

Veronika Johansson, miljö och- hållbarhetsstrateg, Johanna Friman, Sävsjö näringsliv, Sara Jeppsson, näringslivsstrateg, och Helena Gill, vd Sävsjö näringsliv, ligger bakom företagsveckan.

Företagsveckan börjar med en så kallad grön dag på måndag. En stafettpinne från den miljövecka man haft denna vecka, skulle man kunna tolka det som.

– Med tanke på sommaren vi har haft och torkan så kommer det lägligt i tid med de här frågorna, säger Veronika Johansson, miljö och- hållbarhetsstrateg på Sävsjö kommun.

Annons

Den gröna dagen börjar med en lunchföreläsning av Hagainitiativets generalsekreterare Nina Ekelund. Hagainitiativet är ett företagsnätverk som arbetar för att minska näringslivets klimatpåverkan.

– Det handlar om att se nya möjligheter och konkurrenskraft. I dag är kunderna mer medvetna om vad de konsumerar och det är viktigt att vara med så att man inte blir bortvald för att man inte är klimatsmart. Det är viktigt att vara beredd för framtiden och ställa om i tid, det blir dyrare att tvingas ändra sin verksamhet av lagändringar och kundkrav, säger Veronika Johansson.

Annons

I samarbete med LRF blir det på kvällen en träff om teknikutveckling inom den gröna sektorn, speciellt då inom skogs- och jordbruket.

– Det händer mycket i branschen och efter sommaren har det blivit extra fokus på hur digitala hjälpmedel kan underlätta. Skogsstyrelsen kommer att berätta om drönare och Henrik Jönsson på Torrberga maskinstation berättar om en sorts bilpool för lantbruksmaskiner, förklarar Sara Jeppsson, näringslivsstrateg i Sävsjö kommun.

Veckan fortsätter på tisdagen med ett besök av Svenskt näringsliv på ABL Construction equipment. Här redovisas en del av siffrorna från årets näringslivsenkät kring det lokala företagsklimatet och blir en rundvandring med platschefen Ulf Liljewärn.

På onsdag träffas man på Sjöbergs Workbenches där det blir en föreläsning om familjeföretagande och ägarskiften med Sjöbergs vd och nya ägare. Dessutom kommer Hans Carlsson på Swedbank, som är specialist på ägarfrågor.

Företagarveckan avslutas på torsdag med en afterworkbuffé på Tillväxthuset som tillagas av Madsengårdens catering och görs på delikatesser från Lulles sortiment. Lulles vd Thomas Lenegård besöker också buffén och berättar om varumärket.

Annons

– Då kommer vi också att visa upp Tillväxthuset och hur det fungerar, förklarar Johanna Friman på Sävsjö näringsliv.

– Syftet är att synliggöra näringslivet i kommunen och Tillväxthuset är ju lite av ett nav som vi är glada att ha. Därför börjar och slutar också näringslivsveckan här, tillägger Helena Gill, vd på Sävsjö näringsliv.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan