Annons

Annons

Annons

Bodafors landsbygd

Richard Söderberg gör kyrkokonsert på Höglandet

Text

En salig musikalisk blandning väntar när Rickard Söderberg sjunger tillsammans med kyrkokörerna från Bodafors och Norra Sandsjö. Allt från nordiska romanser till schlager kan konsertbesökarna räkna med.

Operasångaren Rickard Söderberg ger konsert i Norra Sandsjö kyrka tillsammans med de båda kyrkokörerna.

Bodil Karlsson är ny kantor.

Annons

Annons

Operasångaren Rickard Söderberg har tolkat barockmusik, Mozart och Wagner, men har även gjort framträdanden utanför operascenen. Han har gjort musikaler och julkonserter och medverkat i Melodifestivalen. Han blir igenkänd för sitt långa hår, svartsminkade ögon och nagellack i samma nyans.

Rickard Söderberg har även arbetat med körer. Gatans kör var ett tv-program som väckte känslor när hemlösa fick en ny arena. När Föreningen Guldkant arrangerar sin konsert med Rickard Söderberg den 12 oktober sker det i samverkan med Bodafors kyrkokör och Norra Sandsjö kyrkokör.

Programmet består av nordiska romanser, opera och något som beskrivs som lättsammare musik. Kyrkokörernas egna låtval benämns som lättlyssnad kyrkomusik.

Från musikskola till kyrkomusik

Kyrkokörerna leds av Bodil Karlsson som är ny kantor efter Mona Wallinder som nyligen gick i pension. Bodil Karlsson har bakgrund som kyrkomusiker.

– Jag är även utbildad musiklärare och sångpedagog, berättar hon.

Under flera år har hon arbetat på musikskolan i Vetlanda, men har även varit musiklärare på gymnasierna i Eksjö och Vetlanda. Den profana musikvärlden har hon lämnat nu.

– Jag tänkte att det skulle vara roligt att prova på kyrkomusiken igen.

Lockas av kyrkans orgel

Den livaktiga musikverksamheten i församlingen är det som lockar, och orgeln i Norra Sandsjö kyrka.

Annons

Bodil Karlsson är bosatt i Eksjö. På vägen till jobbet passerar hon gränsen mellan Linköpings och Växjö stift. Rollerna förändras också. I Linköpings stift är hon förtroendevald, i Växjö stift anställd. Det ger olika perspektiv.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan