Annons

Annons

Annons

Annons

Kistegård

Pensionärsfest väntar i Sävsjö

I november bjuds alla pensionärer i kommunen in till en pubkväll på kulturhuset i Sävsjö. Målet är att göra en kväll där man kan mötas och ha trevligt, säger arrangerande PRO i Sävsjö och Vrigstad.

Bengt Persson och Kjell Wegeborn, ordförande i PRO i Vrigstad respektive Sävsjö, ser fram emot att arrangera pubkväll på kulturhuset i november.

Oavsett om man är sjukpensionär, ålderspensionär eller någon annan sorts pensionär är man välkommen att komma på PROs pubkväll den nionde november. PRO i Sävsjö och Vrigstad brukar arrangera den här sortens kvällar någon gång om året och Kjell Wegeborn, ordförande i Sävsjö PRO, säger att det alltid är lika uppskattat.

Annons

Annons

– Man ser hur mycket det betyder för många pensionärer att ha de här kvällarna. Det kommer alltid mycket folk, blir en massa prat och nostalgi. Samt många roliga samtal, säger han.

Normalt brukar pubkvällarna ha upp mot 150 deltagare och Bengt Persson, ordförande i Vrigstad PRO berättar att man följer tidigare års koncept. Räkmacka med dryck samt underhållning.

– Det blir musikunderhållning med Putte Skog som gör allt från dansmusik till klassiska låtar. Han har varit med förut och är duktig. Han tar önskemål och allting.

Bengt Persson och Kjell Wegeborn säger att många pensionärer sitter hemma ensamma alldeles för mycket och att det därför är så viktigt att man har de här kvällarna.

Räkmacka med dryck och underhållning, är vad som erbjuds de som tar sig till kulturhuset i november.

– Det är en stor kommun med många pensionärer och nu finns en möjlighet att komma ut och träffa folk till en billig peng, säger Kjell Wegeborn.

Ser ni själva fram emot det?

– Absolut! Det ska bli jättekul. Det är därför vi jobbar med det, men det är mycket jobb att dra ihop det också. Förhoppningen är att det kommer lite "yngre" pensionärer också, de som blivit det nu i år.

Annons

Annons

Till toppen av sidan