Annons

Annons

Annons

Annons

Rånet mot Cheers

Maskerade rånare jagas av polisen

Under söndagen genomfördes ett fullbordat rån på Cheers i Värnamo.

Annons

Vid 20.42 på söndagskvällen larmades polisen om ett rån på Storgatsbacken i Värnamo. Där ska flera maskerade personer ha hotat personal på restaurangen Cheers. Det är än oklart vad rånarna har fått med sig.

– De två personerna som jobbade i baren blev tvingade in i köket där ett fullbordat rån utfördes, säger vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral.

Det var på söndagskvällen vid 20.42 som polisen larmades om ett rån i Värnamo.

– Det var två maskerade män som sprang in på restaurangen och hotade personalen som jobbade i baren. De två personerna som jobbade i baren blev intvingade i köket där ett fullbordat rån utfördes, säger vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral.

Polisbefälet tillägger att rånet inte genomfördes på de arbetande personerna utan att det var restaurangen som blev rånad.

Befann det sig några gäster inne på restaurangen när rånet inträffade?

– Än har vi inga uppgifter på om det fanns gäster där inne när det hände.

Polisen har spärrat av vissa delar av restaurangen och även hållit förhör med de drabbade på plats. Ingen person ska ha fått några fysiska skador. Polisen berättar att det rör sig om minst två gärningsmän och att de var maskerade.

Annons

Annons

Under måndagsmorgonen hade polisen fortfarande ingen person frihetsberövad och det finns i nuläget ingen misstänkt. Polisen ber därför allmänheten om hjälp.

– Om någon har gjort iakttagelser mellan 20.30 och 21 vid Storgatsbacken så är vi väldigt intresserade av det, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisregion öst.

Polisen är förtegen i nuläget och vill inte kommentera vad för typ av tillhygge som de maskerade rånarna har använt sig av och man vill inte heller kommentera vad de har lyckats få med sig och till vilket värde.

– Eventuella tillhyggen går jag inte in på i nuläget. Jag vill inte gå in på detaljer, säger han.

Delar av restaurangen kommer att vara fortsatt avspärrade och under måndagen kommer polisen att genomföra en brottsplatsundersökning. Man kommer även att analysera de förhör som har hållits och leta efter fler vittnen att prata med.

– Vi fortsätter med inre spaning som vi alltid gör vid dessa ärenden, säger Nilseryd.

På sin Facebooksida skriver restaurangen Cheers om söndagens händelse: ”Personalen och gästerna är skärrade men oskadda”.

I inlägget med en bild från restaurangens övervakningskameror skriver Cheers att rånet har skett under vapenhot och att rånarna ska ha haft kniv och yxa. Detta är dock uppgifter som polisen inte bekräftar.

Annons

– Jag kommer inte att bekräfta de uppgifterna, säger Lars-Göran Nilseryd.

Vad säger du om att restaurangen väljer att skriva öppet om händelsen?

– Jag har full förståelse för att man gör det eftersom att man vill få tag på personerna som har gjort det här men det är inte alltid självklart att det hjälper till. Jag kan tycka att det bästa är att prata med oss om det är lämpligt att lägga ut detta. Ibland går det jättebra men det kan även förstöra mycket i utredningen, säger Lars-Göran Nilseryd.

Till toppen av sidan