Annons

Annons

Annons

Jönköping

MUF-ordförande kräver Wengholms avgång

Text

Benjamin Dousa, ordförande för Moderata ungdomsförbundet, kräver att Malin Wengholm (M), regionstyrelsens ordförande i Jönköping, ställer sin plats till förfogande.

Benjamin Dousa, förbundsordförande för Moderaterna.

Läs mer: Wengholm (M) "Det får man tåla"

Läs mer: Malin Wengholm (M) lovade att inte höja skatten en månad innan valet

Benjamin Dousa, ordförande för Moderata ungdomsförbundet, vill att regionstyrelsens ordförande Malin Wengholm ska ställa sin plats till förfogande. Vilket P4 Jönköpings var först att rapportera om.

Annons

Annons

– Vi kräver att Malin Wengholm ställer sin plats till förfogande och låter regiongruppen besluta om de förnyar sitt förtroende, eller vaskar fram en ny kandidat, säger Benjamin Dousa, som själv även är landstingspolitiker i Stockholm.

Orsaken till kravet är den uppmärksammade förslaget till skattehöjning på 50 öre som Alliansen presenterade nyligen.

– Trots att man lovade att inte höja skatten innan valet har man nu gått fram med en skattehöjning på 50 öre. Moderater i regioner och kommuner har ett ansvar att arbeta för lägre skatter, säger Benjamin Dousa.

Malin Wengholm har tidigare sagt att SKL:s skatteprognos inte var känd innan valet och att man inte heller var beredd på väljarnas signal om att bevara och utveckla de tre akutsjukhusen. Benjamin Dousa köper inte de argumenten.

– Den prognos från SKL hon hänvisar till har inte markant förändrats mellan augusti och oktober. Om Moderaterna varit med och styrt i tolv år, då ser man till att ekonomin är i balans, säger han.

Benjamin Dousa berättar att han fått en hel del frustrerande signaler från kommunalråd i länet och säger att MUF kommer göra allt de kan för att stoppa skattehöjningar.

Annons

– Det är hon som ytterst leder arbetet i regiongruppen. Det här behöver inte innebära att hon avgår men hon ska i alla fall ställa sin plats till förfogande. Om hon stoppar skattehöjningen har hon säkert ett brett stöd i hela länet, säger han.

Läs mer: Klart: Stor skattehöjning i länet

Läs mer: Moderater kritiserar skattehöjningen

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan