Annons

Annons

Annons

Hörle/Rusken

Wengholm (M) "Det får man tåla"

Malin Wengholm (M) känner att hon har stöd bland moderater i länet och har inga planer på att ställa sin plats till förfogande.

– Det är ungdomsförbundens uppgift att vara radikala och pröva makten, säger hon.

Malin Wengholm (M), regionstyrelsens ordförande, tänker inte ställa sin plats till förfogande.

Läs mer: Benjamin Dousa (M): Vi kräver att hon ställer sin plats till förfogande

Annons

Läs mer: Klart: Stor skattehöjning väntar regionen

Regionstyrelsens ordförande Malin Wengholm tar inte hårt på kravet från Benjamin Mousa. MUF-ordföranden krävde under fredagen att hon ställde sin plats till förfogande, till följd av den skattehöjning på 50 öre som Alliansen aviserat.

Annons

Hon har inga planer på att ställa sin plats till förfogande och skriver i ett melj att hon känner ett stort förtroende från den moderata fullmäktigegruppen och bland allianskollegorna.

– Det är lite grand ett ungdomsförbunds uppgift att vara radikala och pröva makten och det är ju bra, det måste man tåla om man skall vara regionstyrelsens ordförande, skriver Malin Wengholm.

"Vore ansvarslöst"

Malin Wengholm står fast vid att skattehöjningen är helt nödvändig för att klara regionens verksamhet. Hon skriver att om framtidens hälso- och sjukvård ska säkerställas krävs skattehöjning, alternativet är att Region Jönköpings län bygger upp skulder.

– Den moderata fullmäktigegruppen och våra vänner i Alliansen tycker att det vore ansvarslöst att bygga upp ett skuldberg som vi släpper i knät på våra barn och barnbarn i kommande lågkonjunktur, skriver hon och fortsätter:

– I vår region finns ett stark och uttalat stöd för att bevara tre akutsjukhus. Det är naivt att tro att det inte kostar något.

Känner du att du har stöd bland moderater från länet?

– Jag känner att jag har ett mycket stark stöd, säger hon.

Annons

Läs mer: Malin Wengholm (M) lovade att inte höja skatten en månad innan valet

Läs mer: Ledare: Javisst gör det ont när löften brister

Läs mer: Moderater kritiserar skattehöjning i länet

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan