Annons

Annons

Annons

Höstfestivalen drar in i novembermörkret

Text

Förra året var det premiär för höstfestival i Vetlanda. Arrangemanget återkommer i år, med utökat program.

På onsdag nästa vecka kommer Jonas Helgesson till Nye missionskyrka.

Vid musikdagarna i Virserum bjöd Stockholmskvartetten på vilolinmusik sammanvävd med Pälle Nävers poesi. Nu används samma koncept i Stenberga kyrka.

Annons

Annons

En härlig show med tecken till rock, pop, och schlagerlåtar utlovar Sign Up som framträder i Njudungsgymnsiets aula.

Smålands kulturfestival ligger nere sedan två år tillbaka. I Vetlanda valde kultur- och fritidsförvaltningen dock att köra vidare i egen regi, med en höstfestival. Den ligger i november precis som föregångaren och det är en bra tid, menar kultur- och fritidschef Stewe Jonsson.

— Det har lugnat ner sig efter sommarens alla aktiviteter samtidigt som julkonserterna inte dragit igång.

— Även folk utifrån hittar hit vid allhelgona. Många åker till sina sommarstugor för att vinterbona dem, säger kultursekreterare Ann-Marie Forsberg.

Först ut är Jonas Helgesson som bjuder på en föreläsning fylld med humor, under rubriken ”Ett CP-bra liv” i Nye missionshus den 31 oktober.

På torsdagen bjuder Sign Up på pop-, rock- och schlagerlåtar med tecken som alternativ. Den konserten hålls Njudungsgymnasiets aula.

Precis som under Smålands kulturfestival läggs arrangemang också utanför tätorten. På fredagen den 2 november möter Strindberg Beethoven i ”Ladhalla” på Nicklassons gård i Höreda, utanför Ramkvilla.

Vill man hellre lyssna till Stockholmskvartetten och Pär-Olof Högstedt framföra Pälle Näver-poesi, så är det möjligt i Stenberga kyrka. Efteråt bjuds det höstmiddag i Stenberga hembygdsgård för den som är intresserad av detta.

Annons

— Det finns möjlighet till något ätbart till alla arrangemang utom det i Njudungsgymnasiets aula, berättar Ann-Marie Forsberg.

Annons

Höstfestivalen är planerad sedan länge och pengar har avsatts till arrangemanget, någonstans mellan 50 000 och 60 000 kronor. Njudung Energi har gått in och sponsrat också.

—Det här är en allmänkulturell satsning, för att stöta kulturföreningarna i kommunen. Ambitionen är att hålla liv i höstfestivalen och att det också blir större, säger Stewe Jonsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan