Annons

Annons

Blåljus

Störde på Storgatan – slutade med hot och vapenbrott

Annons

Invånare i Sävsjö ringde polisen om ett hotfullt gäng. Efter en del polisarbete kunde en man i 20-årsåldern gripas framåt kvällen.

Det började med att en person i Sävsjö kontaktade en polispatrull vid 16-tiden på tisdagen och berättade om en mindre grupp personer som varit hotfulla på Storgatan.

– Det ska ha varit en handfull personer som inte kommer från länet, vad jag förstår, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Det finns vaga misstankar om att det kan röra sig om konflikter mellan två grupperingar.

Flera patruller åkte iväg för att leta efter gänget och lite senare förhörde man en person som gjorde att man inledde en undersökning om olaga hot.

Thomas Agnevik säger till P4 Jönköping att det ska vara ett dödshot.

Efter lite spaning misstänkte polisen en särskild bostad i och undersökte både den och en bil. Flera fynd gjordes och polisen grep senare en man i 20-årsåldern som för närvarande är misstänkt för grovt olaga hot och vapenbrott.

Annons

– Det handlar inte om något skarpladdat vapen eller så. På grund av utredningen kan jag inte gå in på vad som har hittats, säger Thomas Agnevik.

Annons

Finns flera misstänkta?

– Nej, det verkar som om det är den gripne som varit den drivande och som ligger bakom det hela.

Tidigt på måndagsmorgonen meddelande polisen att den gripne mannen nu är släppt, men misstankarna om brott kvarstår.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy