Annons

Annons

Annons

Annons

Kistegård

Stor pensionärsfest på Kulturhuset

En pubkväll med underhållning lockade 120 danssugna pensionärer till Kulturhuset på fredagskvällen. PRO, som stod som värd för arrangemanget, är helnöjd med tillställningen och lovar redan nu att de kommer att fortsätta bli av.

Kvällen bjöd, enligt Kjell Wegeborn, på trevliga samtal, god mat och bra underhållning – precis som en pubkväll ska göra.

Pensionärsföreningen PRO summerar fredagens pubkväll som ett lyckat arrangemang. Och som garanterat återkommer även nästa år.

Totalt kom 120 deltagare som fick uppleva en kväll med dans, mingel och trevlig stämning där den goda maten fick mest pluspoäng.

Annons

Annons

– Räkmackorna och underhållningen var det som fick bäst respons. Många har kommit fram till mig efteråt nu och sagt att det var en räksmörgås utöver det vanliga, säger Kjell Wegeborn, ordförande för Sävsjö PRO.

Arrangemanget gjordes gemensamt mellan PRO i Sävsjö, Vrigstad och bouleklubben. Att man skulle få drygt 100 besökare hade man räknat med men den goda stämningen var något som arrangören bara kunnat hoppas på.

– Det roliga är att ingen klagade. Alla var nöjda och många hade kunnat fortsätta några timmar till när vi rundade av, så det känns väldigt bra. Efteråt tog vi därför beslutet att det även blir en sån här pubkväll nästa år, säger Kjell Wegeborn.

Vad var det som gjorde kvällen så lyckad?

– Det var bara möjligheten att träffas och prata, trivas ihop och ha samkväm. Vi är mycket nöjda för det var just den här responsen vi hoppades på.

Allt eftersom kvällen led tog sig fler och fler upp på dansgolvet.

Leif "Putte" Skog stod för underhållningen och spelade klassisk country och publåtar varvat med dansmusik. Den äldsta besökaren var 92 år gammal och yngsta på väg att fylla 64, men åldern är inte det avgörande, säger Kjell Wegeborn.

Annons

– Det visar att vi har en trevlig och fungerande pensionärsverksamhet. Många föreningar omkring är imponerade av alla de resor vi gör och välbesökta möten vi har. Det är en verksamhet utöver det vanliga.

På torsdag firar verksamheten 60 år på Kulturhuset och i slutet av november åker man på årets sista resa tillsammans, då det blir julmarknad i tyska Lübeck.

Annons

Annons

Till toppen av sidan