Annons

Annons

Annons

Annons

Kistegård

Sävsjö PRO firade 60 år

Runt 200 pensionärer kom på torsdagen till Kulturhuset för att fira att PRO i Sävsjö fyller 60 år. Firandet fick bland annat besök från kommunalrådet Stefan Gustafsson (KD), som berömde det arbete föreningen gör.

Kjell Wegeborn, ordförande Sävsjö PRO är nöjd med föreningens 60-årsfirande och responsen var över förväntan, säger han.

De närmare 200 gästerna och sex VIP-gästerna på 60-årsfirandet fick skratta åt Anders Hermansson, äta god tårta och umgås på Kulturhuset. Det blev också en del vanlig genomgång och föreningen fick ta emot ett flertal gratifikationer och hälsningar.

Annons

Annons

– Det var extra roligt att Stefan Gustafsson kunde titta förbi. Han kom med en gåva från kommunen och berömde det arbete som föreningen gör, säger Kjell Wegeborn, ordförande i Sävsjö PRO.

Stefan Gustafsson lade också ett gott ord för samarbetet mellan kommunen och PRO. Som en av kommunens största föreningar är PRO involverad i många äldrefrågor som berör kommunen.

– Även vi tycker att det fungerar bra. Sedan lyssnar man ju inte på allt vi säger men det kan man nog inte förvänta sig heller, säger Kjell Wegeborn.

Sävsjö PRO har runt 600 medlemmar och på torsdagen lyckades man värva ytterligare tolv stycken. Det som blev mest uppskattat på firandet, förutom tårtan, var komikern Anders Hermansson som kommit från Växjö för att ha en enmansshow.

Komikern Anders Hermansson från Växjö uppträder som tanten Tilda och de närmare 200 gästerna skrattar gott åt underhållningen.

Hermansson kom utklädd som tanten Tilda och skojade på bästa buskismanér med såväl profiler inom Sävsjö PRO som kändisar i allmänhet. Skratten duggade tätt bland pensionärerna, som reagerade lite extra när de lokala profilerna kom upp.

– Det är imponerande hur han genomför framträdandet, säger Kjell Wegeborn som själv fick några kvicka kommentarer.

Annons

Hur känns det att själva föreningen nu snart också nått pensionsålder?

– Det är väl lämpligt med tanke på att det är en förening för pensionärer. Det är bara fem år kvar, det går fort.

Annons

Hur var festen?

– Det var jätteroligt och vi är väldigt nöjda! Inte många föreningar får den här uppslutningen med så här mycket folk. Serveringspersonalen ska naturligtvis ha en extra eloge som serverade alla gäster, avslutar Kjell Wegeborn.

Annons

Annons

Till toppen av sidan