Annons

Annons

Annons

Annons

Rörvik/Stockaryd

Nu kräver PRO svar

Fattigpensionärerna får det allt svårare och ingenting görs. Nu skriver de lokala PRO-föreningarna i Sävsjö kommun till läns- och riksorganisationen för att få ett svar på vad man gör för att ändra detta.

Kjell Wegeborn, orförande i Sävsjö PRO, säger att han nu hoppas se reaktioner från läns- och riksorganisationen.

I ett öppet brev till riks- och länsorganisationerna skriver PRO i Sävsjö, Vrigstad-Rörvik och Sävsjö PROs bouleklubb att man vill se handling kring pensionerna. I förra veckan skrev tidningen om att man fått nog i de lokala föreningarna. Reaktionerna på den artikeln har resulterat i den skrivelse som man nu har skickat.

Annons

Annons

– Vi kommer att kräva ett svar på detta. Är det så att vi inte får det får vi gå samman i föreningarna och gå till attack, säger Kjell Wegeborn, ordförande i Sävsjö PRO.

I brevet skriver man att det i massmedia har "talats mycket om skattesänkningar för pensionärer och då klumpar man ihop hela pensionärskollektivet. Vad vi förstår är det den överenskomna skattesänkningen för dem med en pension över 17000 kr i månaden. Det berör inte dom sämst ställda pensionärerna".

– Det är ett gap som bara blir större mellan fattigpensionärer och övriga. Vi hoppas på att de nu agerar på något sätt. Och att även distrikten går ihop och tar tag i saker, säger Kjell Wegeborn.

Hur blev reaktionerna efter artikeln i förra veckan?

– Det är många som sagt att det var bra och korrekt. Vi har inte hört något uppifrån men medlemmar här och i omkringliggande föreningar har hört av sig. Nu hoppas jag att det gör att vi börjar jobba med frågan ordentligt. Det går inte bara att ha en namninsamling, den måste följas upp också.

Annons

Annons

Till toppen av sidan