Annons

Annons

Annons

Sävsjö Centrum

Nya besked om skandalkliniken – flera tandläkare kan förlora legitimation

Bristande journalföring och felaktiga behandlingar gör att flera tandläkare som jobbat på den nu stängda tandkliniken 24 karat riskerar att förlora sin legitimation.

På onsdagen meddelade Inspektionen för vård och omsorg, IVO, att tre olika tandläkare från tandkliniken 24 Karat får kritik. Något som P4 Jönköping var först med att rapportera. IVO öppnar dessutom separata utredningar mot två av dessa, vilket gör att de riskerar att förlora sin legitimation.

Annons

Annons

Det här är de första utlåtanden som görs från IVO om skandalkliniken 24 Karat. Det hela började i slutet på januari i år då IVO tvångsstängde tandkliniken efter att man fått in ett antal klagomål på kliniken och gjort ett oanmält besök.

Vid besöket upptäcktes en så ohygienisk miljö att man bedömde att det fanns en risk för patienters hälsa och liv.

Sedan dess har en större utredning pågått mot tandkliniken och dess tandläkare. Kliniken har också polisanmälts av ett flertal patienter som hävdat att man försökt kräva betalt för redan betalda behandlingar. Försäkringskassan har också anmält kliniken för bedrägeriförsök kring tandvårdspremien. I somras meddelade ägarna att man inte skulle öppna kliniken igen och i oktober försattes den i konkurs.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan